ФИЛИП, ПА ФИЛИПО: Звездин играчки кадар процењен на 52,7 милиона евра, Партизанов на 35,2

Ђ. С.

06. 04. 2021. у 21:24

КАДА у предвечерје сутрашњег дана (18.00 - Арена 1, Б 92), фудбалери Црвене звезде и Партизана истрче на терен стадиона "Рајко Митић", победнички низови и традиција ће пасти у воду. У 164. вечитом дербију одлучиће срећа, знање и инспирација, али увек је занимљиво бацити поглед на то како се играчи топчидерских комшија котирају на тржишту.

ФИЛИП, ПА ФИЛИПО: Звездин играчки кадар процењен на 52,7 милиона евра, Партизанов на 35,2

Стевановић на 163. дербију Фото Н. Параушић

Према процени специјализваног сајта "Трансфермаркт", највреднији из оба табора је млади ас црно-белих Филип Стевановић са осам милиона евра, а занимљиво је да у пет најскупљих из оба тима нема ниједног играча из дефанзиве. Клупски, Звездин играчки кадар је боље процењен (52,7 милиона) него Партизанов (35,2).

Стевановића се води као позајмљени играч Манчестер ситија, који га је купио у Хумској прошле зиме. Одмах иза њега је Италијан Филип Фалко, који се екипи прикључио зимус у Белеку на припремама, али због повреда и короне још није показао шта уме, а његова вредност на "меркату" износи пет милиона. Бронзану медаљу на постољу најскупљих играча Звезде и Партизана, заузима још један талентовани офанзивац - Жељко Гаврић (4 милиона).

Када су у питању остали играчи, углавном по ценама предњаче Звездини креативци и зналци Гелор Канга (3,5), Мирко Иванић и Александар Катаи (по три милиона). Из Партизана, после Стевановића, највише би се по садашњим ценама, "извукло" за продају Сејдубе Суме (2,7) и Такуме Асана (2,5), док је за Бибарса Натха и даље на снази девиза "Што старији, то бољи" пошто и са 33 године држи цену од два милиона евра по "Трансфермаркту".

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Филипо Фалко 5

Жељко Гаврић 4

Гелор Канга 3,5

Александар Катаи 3

Мирко Иванић 3

Вељко Николић 3

ПАРТИЗАН

Филип Стевановић 8

Сејдуба Сума 2,7

Такума Асано 2,5

Саша Здјелар 2,2

Бибарс Натхо 2

Лазар Марковић 2

*У милионима евра, по "Трансфермаркту"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)