ДОНАЦИЈА ЦРНО-БЕЛИХ БРАЋИ СА КиМ: Партизан послао финансијску помоћ и опрему ФК Старо Грацко

Novosti online

06. 04. 2021. у 14:00

ФУДБАЛСКИ клуб Партизан је, од свог оснивања до данас, увек помагао појединцима, организацијама и спортским клубовима. У духу солидарности, црно-бели су упутили помоћ Фудбалском клубу Старо Грацко који окупља младе из целог централног дела Косова и Метохије.

ДОНАЦИЈА ЦРНО-БЕЛИХ БРАЋИ СА КиМ: Партизан послао финансијску помоћ и опрему ФК Старо Грацко

FOTO: FK Partizan

Надомак Липљана налази се мало, али многострадално, село Старо Грацко, на жалост, широј јавности познато по томе што су 23.јула 1999. године из заседе на својим њивама убијени, и након тога масакрирани, мирни и ненаоружани жетеоци који су само изашли да раде – њих 14(од којих једно дете).

Друштвени живот Срба се, према речима Зорана Ћирковића, члана Управног одбора фудбалског клуба, одвија на терену, као и у згради и дворишту издвојеног одељења основне школе „Браћа Аксић“ из Липљана.

Како би играчи са стручним штабом клуба, изузетно битног за локалну заједницу нашег народа у овом делу Косова и Метохије, могли несметано да наставе тренажне и такмичарске активности, ФК Партизан је упутио финансијску, али и помоћ у спортској опреми.

Фудбалски клуб, према речима г. Ћирковића, представља други дом за омладину из околних села у ком тренирају млади и деца из Старог Грацког, али и из Грачанице, Доње и Горње Гуштерице, Добротина, Ливађа, Племетине и Станишора.

Надамо се да ћемо, када то прилике буду дозвољавале, моћи да угостимо наше пријатеље из ФК Старо Грацко и заједно се радујемо и славимо спортски дух и заједништво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)