БАРД О "ГОСТОВАЊУ" СРБИЈЕ У ПРИШТИНИ: Немогуће организовати такав меч, повод за многе глупости

Novosti online

31. 03. 2021. у 21:01

БИВШИ селектор СР Југославије и тренер више клубова, међу којима и ФК Приштина, Милан Живадиновић, сматра да је немогуће организовати меч репрезентације Србије и тима Фудбалског савеза такозваног Косова у Приштини, јер нико не може гарантовати безбедност и утакмицу без инцидената и провокација.

БАРД О ГОСТОВАЊУ СРБИЈЕ У ПРИШТИНИ: Немогуће организовати такав меч, повод за многе глупости

Foto: Printskrin

Популарни Бард за Косово Онлајн додаје да ипак верује да фудбал може бити прва област у којој може доћи до релаксације и нормализације односа између Србије и косовских Албанаца.

Живадиновић је кометарисао изјаву председника Фудбалског савеза Косова Агима Адемија који је за италијански Туто Спорт рекао је "да верује да ће ускоро селекција Србије гостовати у Приштини".

- Лично имам искуства са Косовом, јер сам годину дана био тренер Приштине. Јако добро познајем тамошњу ситуацију. Ипак у овом тренутку организовати утакмицу између Србије и (такозваног) Косовагим адемиа је немогуће. Ко ће гарантовати да то може бити регуларна утакмица и да то неће бити повод за многе глупости - скептичан је Живадиновић.

Искусни тренер каже да добро познаје менталитет Албанаца и њихових фудбалера.

- Ја лично волим Косово и поносан сам што као као Србин радио на Косову. Радио сам и са албанским играчима и јако добро познајем њихов менталитет. Ипак не верујем у могућност одигравања утакмице. Дај Боже да би све то било коректно. За тако нешто морају се све институције мобилисати и организовати. За почетак можда би била најбоља ситуација да се меч одигра без публике - додаје Живадиновић.

Живадиновић је овом приликом упутио и поруку Албанцима на Косову.

- Желим да и Албанци схвате да су им Срби најближи пријатељи и да не могу више ићи само на провокацију и инцидент. Нека оставе по страни све душебрижнике са стране, који би хтели да Косово буде "барутана". Пуних 30 година се живело у некој слози и пријатељству, па очекујем да управо фудбал буде први где ће доћи до некакве нормализације односа - закључује Живадиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)