РАЗГОВОР СА ПИКСИЈЕМ СВЕ ПРОМЕНИО Јунак орлова Александар Митровић: Атмосфера у екипи је сјајна

Н. ИЉУКИЋ

01. 04. 2021. у 09:55

ГДЕ ли су данас фудбалски скептици, развучени од "Крејвен котиџа" до стадиона "Рајко Митић"?

РАЗГОВОР СА ПИКСИЈЕМ СВЕ ПРОМЕНИО Јунак орлова Александар Митровић: Атмосфера у екипи је сјајна

ФОТО: ФСС

Од удобно уваљених кичми у фотеље испред телевизора, до оних који фудбал знају "у мали прст"?

Где су да данас објасне зашто је било опасно позвати Александра Митровића на окупљање репрезентације, зашто се Пикси коцка са центарфором који није у форми, који је набацио који килограм више, којег не фермају ни два одсто чак и у Фуламу, који испада из Премијер лиге, који је убијен у појам после промашеног пенала Шкотској и којем није до живота, а камоли до фудбала?

Где су данас када је човек који нас је својим головима одвео на Мундијал у Русију, дао на три меча мартовских квалификација за Катар "само" пет голова и уписао се на прво место вечите листе стрелаца нашег националног тима.

Док не добијемо одговор на ових неколико питања, ево понека реченица јунака и рекордера наших фудбалских дана, који нам је свима објаснио: откуд он овде, откуд баш сада и како је лако када се селектору који има њух одужиш петоструко за поверење.

- Обавили смо разговор селектор Стојковић и ја у дану када су репрезентативци почели да се окупљају у Старој Пазови и после тог разговора је све било јасно. Овај март ћу да памтим дуго! Меч у Азербејџану је само најлепши завршетак свега што смо се договорили и пре мечева са Ирском, Португалијом и овог дуела у Бакуу.

ФОТО: ФСС

Атмосфера у екипи је сјајна, то се осећа пре и после сваког тренинга - открива за "Новости" наш фудбалски син Митар, наш фудбалски краљ Александар.

И онда једноставно објашњење те добре атмосфере и откривање начина прославе првог гола у Бакуу, када су се сви са терена у белим дресовима окупили у кругу и почели прославу на веома необичан начин.

- То је једна друштвена игра коју смо почели да играмо недавно. Зофе се "мафија" и много нам је помогла у зближавању, маштању, вољи да се победи. Осим тога, одвојила нас је од мобилних телефона и лежања по собама - открио је Митровић детаље иза кулиса припрема "орлова", о игри чије је мото иначе "Ко преживи - побеђује".

ФОТО: ФСС

Испоставило се на крају марта да је ствар око фудбалске репрезентације у ствари постала крајње једноставна. Мајсторима лоптања су узети мобилни телефони из руку, дата им је лопта у ноге и друштвена игра "мафија" у спортском центру у Старој Пазови. На крају је резутат свега: седам бодова из три меча и само једна лопта мање у мрежи, у односу на укупну гол-разлику нас и Португалаца, спустила је Србију преко ноћи на друго место на табели. До следећег круга квалификација у септембру.

СТОЈКОВИЋ: САМО СУ МЕНЕ ЧЕКАЛИ...

ДРАГАН Стојковић Пикси је на духовит начин одговорио после победе у Азербејџану, да ли је могуће да је Митровић од оних ретких типова играча који много више даје својој репрезентацији него свом клубу.

- Па, ето... Изгледа да су само мене чекали и да сам морао да дођем ја на место селектора, па да то и докажем - насмејао се Стојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)