ЦРНО-БЕЛИ НА ДЕВЕТ МЕЧЕВА ПОСТИГЛИ ЧАК 33 ГОЛА: У свим голеадама различити играчи тресли мреже - само Асано двоструки стрелац

М. Блажић

22. 03. 2021. у 20:07

ПРОЛЕЋНА пауза због мечева репрезентација добро ће доћи играчима, али појединим клубовима вероватно и не баш.

ЦРНО-БЕЛИ НА ДЕВЕТ МЕЧЕВА ПОСТИГЛИ ЧАК 33 ГОЛА: У свим голеадама различити играчи тресли мреже - само Асано двоструки стрелац

ФОТО: М. Вукадиновић

Захуктали Партизан са девет узастопних пролећних првенствених победа, уз седам из јесењег дела, вероватно не би имао ништа против да се обавезе у Суперлиги наставе већ овог викенда док црно-бела "хаубица" са свих страна решета мреже ривала.

Страшни низ победа Станојевићевих изабраника у другом делу сезоне прати и нестваран број постигнутих голова. На претходних девет првенствених утакмица "ваљак" је постигао 33 гола, а само две победе (против Јавора и Војводине) биле су изражене са мање од три гола разлике!

Занимљиво је да су црно-бели током првог дела сезоне, под командом Саве Милошевића и Александра Станојевића, на четири лигашка меча постигли четири и више голова, док су у досадашњем делу пролећа четири и више прецизних хитаца испалили у чак пет наврата. 

Једну јесењу петарду су надјачале две пролећне, а овосезонски рекорд је постигнут 26. фебруара на гостовању Инђији - 0:6.

Оно што је посебно интересантно у пролећним голеадама Партизана јесте чињеница да ниједном на утакмицама у којима су решетане мреже ривала три или више пута - није виђен двоструки стрелац! 

СТОЈКОВИЋ И ПОПОВИЋ

И ДОК су се мреже противника тресле редовно, голмани Александар Поповић и Владимир Стојковић су на другој страни капитулирали само по једном овог пролећа.

То се догодило у сусретима против Новог Пазара и Златибора.

Једина утакмица на којој је име једног играча подвучено два пута виђена је када је Војводина гостовала у Хумској. Оба гола у победи од 2:0 дело су Такуме Асана. Четири различита стрелца виђена су чак и у куп-победи над Вождовцем - 4:0.

О разноврсности арсенала са којим располаже Станојевићев тим сведочи чак 12 различитих стрелаца. Једном или у више наврата голове за црно-беле су постизали Вујачић, Асано, Лазар Марковић, Јовић, Натхо, Бајебек, Урошевић, Холендер, Сума, Филип Стевановић, Јојић и Шћекић.

ПРОЛЕЋНЕ ПОБЕДЕ

Инђија - ПАРТИЗАН 0:6

Рад - ПАРТИЗАН 0:5
ПАРТИЗАН - Златибор 5:1
Бачка - ПАРТИЗАН 0:4
ПАРТИЗАН - Нови Пазар 4:1
ПАРТИЗАН - Радник 3:0
ПАРТИЗАН - Напредак 3:0
ПАРТИЗАН - Војводина 2:0
Јавор - ПАРТИЗАН 0:1

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)