АМЕРИКА У ШОКУ: НФЛ звезда оптужена за сексуални напад

Новости онлине

17. 03. 2021. у 20:16

ДЕШОН Вотсон, једна од највећих младих звезда НФЛ шампионата и америчког спорта, могао би да заврши каријеру пре него што је она ухватила прави залет.

АМЕРИКА У ШОКУ: НФЛ звезда оптужена за сексуални напад

Фото: ЕПА

Вотсон, некадашња звезда универзитета Клемсон и актуелни квотербек Хјустон Тексанса, оптужен је да је извршио сексуални напад на масерку запослену у салону за масажу у близини тренинг центра његовог тима.

Према наводима у тужби коју је покренуо адвокат Тони Базби, Вотсон је у марту 2020. године заказао масажу код жене која је у том тренутку радила од куће, након чега је од ње захтевао да посебну пажњу посвети масажи препона, да би у једном тренутку њену руку ставио на свој полни орган.

Када је она одлучила да прекине са масажом, Вотсон је наводно изгубио живце и почео да прети да ће јој уништити каријеру:

“Знам да имаш каријеру и репутацију, и знам да не желиш да се ико игра са твојом, исто као што ја не желим да се ико игра са мојом каријером”, стоји у тужби.

Иако се Вотсон касније извинио због свог геста, жена је одлучила да годину дана касније покрене парницу.

“Жене су се превише пута сусреле са понашањем са којим нико не би требало да се сусреће. Да ли је изговор то што је познат? Или када су у питању они који се налазе на специјалним позицијама, или квотербекови локалних професионалних тимова? Не бих рекао. Овај случај против Вотсона није само о новцу, већ о части и заустављању понашања на које би требало моментално ставити тачку”, написао је Базби.

Од Вотсона се у тужби тражи да неименованој жени исплати новац на основу штете коју ју је нанео услед губитка посла, менталног бола, патње, али и немогућности да ужива у животу и будућности.

Квотербек Хјустона је на свом Твитеру одбацио оптужбе:

“Никада нисам третирао ниједну жену на било који други начин сем крајњег поштовања. За разлику од Базбија, овде у питању за мене није новац, већ жеља да очистим своје име, и радујем се томе”, написао је он.

Убрзо су се огласили и Тексанси:

“Ово је први пут да смо чули за тај догађај. Надамо се да ћемо ускоро добити више информација. Овакве оптужбе схватамо веома озбиљно. Сачекаћемо даље информације пре него што будемо изашли у јавност са додатним изјавама”, навели су у свом саопштењу.

Уколико се испостави да је крив, Вотсон би могао да буде суспендован од стране лиге на најмање четири утакмице, а потенцијално и на читаву годину без плате.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)