ШОКАНТНА ИЗЈАВА ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Заувек ћу бити алкохоличар

Novosti online

17. 03. 2021. у 15:48

ПОЛ Гаскојн, некадашњи фудбалер и тренер, открио је да се вратио алкохолу након дугогодишње борбе са алкохолизмом.

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Заувек ћу бити алкохоличар

ФОТО: ЕПА

Гаскојн је током свог бурног живота често правио проблеме због прекомерног алкохолисања, а у неколико наврата је изјављивао да жели да престане да пије.

Педесеттрогодишњи Енглез је током богате каријере наступао за екипе као што су, поред осталих, Њукасл, Тотенхем, Лацио и Ренџерс, у периоду од 1985. до 2004. године.

Као тренер се опробао у нижелигашу Кетерингу, али му тај ангажман није потрајао.

Алкохолизам га је довео до тога да 2020. године оде на операцију приликом које му је у стомак убачен пелет који му не дозвољава да прекомерно пије.

- На то сам потрошио 20.000 фунти, укључујући и цену путовања. Они вам убаце пелет у стомак и од тога вам буде мука ако превише попијете. То значи да можете да попијете чашу пива или вина у друштву, али не више од тога - рекао је у јануару прошле године Гаскојн за „Мирор“.

Популарни Газа се, како ствари стоје, потпуно предомислио, те је једино што је сигурно то да је алкохол и даље саставни део његовог живота.

- Заувек ћу бити алкохоличар. Али, сада могу да попијем неколико чаша вина или пива. Не баш сваког дана, већ када то желим. Можемо да кажемо да ако желим да пијем - то ћу и урадити. Ако не желим, онда нећу. То можда није како би требало да буде, али ја сам такав од када знам за себе, објаснио је за „Сан“.

Гаскојн истиче да тренутно ужива у животу, а наредни изазов му је учење италијанског језика.

Љубитељи његовог лика и дела ће ускоро моћи да га гледају на телевизији, пошто ће постати део тамошњег популарног програма „Острво познатих“.

Гаскојн тренутно борави у Италији, одакле ће се током марта запутити у Хондурас и оближње шумовито острво на којем се поменута емисија снима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)