ЗЛАТАН ПОКОПАО ЛЕБРОНА: Џејмс му после ове прозивке сигурно неће одговорити!

Novosti online

04. 03. 2021. у 17:36

ЗЛАТАН ПОКОПАО ЛЕБРОНА: Џејмс му после ове прозивке сигурно неће одговорити!

ФОТО: АП

ЗЛАТАН Ибрахимовић не да на себе. Чак и када се неко само "брани" од његових критика.

Прошле седмице је голгетер Милана уперио прст ка Леброну Џејмсу навевши да је потпуно погрешно што уводи политику у спортске догађаје.

- Волим ја Леброна много. Феноменално је оно што ради на терену, али не волим када људи са неким статусом говоре о политици. Ради оно у чему си добар - рекао је Ибрахимовић за УЕФА и шведски "Дискавери+".

Леброн Џејмс је, као неко ко често диже глас због расне нетрпељивости у САД и тамошњих примера полицијске бруталности, одбрусио овако када су му пренели шта му је Ибрахимовић рекао:

- Никада нећу да ућутим пред стварима које су погрешне. Проповедам о мом народу, проповедам о једнакости, друштвеној правди, расизму... стварима које се дешавају у нашој заједници. Јер, ја сам био део те заједнице у једном тренутку, видео сам шта се дешава, а сада имам 300 и више деце у мојој школи који пролазе кроз исту ствар и потребан им је 'глас'. Ја сам њихов глас и користим своју 'платформу' да бацам светлост на све важно што се дешава не само у мојој заједници, већ и у држави, али и целом свету - рекао је кошаркаш Лејкерса.

Када је чуо шта му је НБА звезда поручила, Златан Ибрахимовић је решио да стави тачку на ову причу следећим речима:

- Спортисти уједињују свет, политичари га деле. Наша улога је да ујединимо свет радећи оно у чему смо најбољи. Спортисти треба да буду спортисти, а политичари треба да се баве политиком - закључио је шведски фудбалер ову расправу.

(БЛИЦ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)