НЕМА ВИШЕ ЛЕЖЕРНЕ ИГРЕ Пикси: Крв мора да нам ври!

Н. ИЉУКИЋ

21. 02. 2021. у 23:02

ОД 16. децембра прошле године је фудбалска репрезентација Србије чекала новог селектора. Љубиша Тумбаковић је на опроштају од Лиге нација напунио мрежу Руса (5:0), али оно што се њему и свима нама догодило неколико дана раније у финалу баража против Шкотске само је убрзало долазак Драгана Стојковића Пиксија на клупу "орлова".

НЕМА ВИШЕ ЛЕЖЕРНЕ ИГРЕ Пикси: Крв мора да нам ври!

FOTO: Predrag Mitić

У суботу ујутро је из далеке Кине, некадашњи Пиксијев клуб Гвангџоу РФ послао потврду о раскиду уговора и тако само олакшао посао људима у Фудбалском савезу Србије да приведу крају скоро двомесечне преговоре са некадашњим председником нашег савеза, председником Звезде и тренером који је каријеру градио у Јапану и Кини.

- Одлуку да дођем на клупу репрезентације нисам донео сам. Све одлуке доносим у разговору са породицом. То је мотор свега. Да немам подршку породице, никад не бих прихватио овако нешто.

МИЛАН У ПРЕДНОСТИ

КОМЕНТАРИСАО је Драган Стојковић и предстојећи реванш Лиге Европе у којем Милан дочекује Црвену звезду после београдских 2:2:

- Наравно да је Милан у предности. Буџети не могу да се мере. Црвено-бели су морали да буду храбри, одиграли су максимално, и то им се вратило у последњој секунди. То је по мени врло добар резултат и остаће записан у историји клуба.

Докле год буде било лепо, док год Србију будем чинио поносном, ја ћу бити ту. Не да ћу дати себе само, даћу живот за ово. А, колико ћу остати, зависиће од много ствари. Зависи од тога како се осећаш, да ли имаш подршку, зависи од резултата - открио је Стојковић гостујући на Првој ТВ.

За добар резултат су неопходне промене. На терену и крај терена, да би цео амбијент био поново победнички.

- Биће промена. Не кажем да пре није било добро, али ја имам своју визију, своју филозофију фудбала. Претпостављам да ће неке промене многе изненадити. То ће бити промене за добро тима, колектива, атмосфере. За добро групе која у марту треба да крене да се бори и да крајем године заврши успешно квалификације за Мундијал - додао је Стојковић.

Нови селектор је прокоментарисао и како му изгледа тренутни састав Србије о којем ће он одлучивати 5. марта, пред мечеве са Републиком Ирском (24.3), Португалијом (27.3) и Азербејџаном (30.3).

- Наши момци играју у великим лигама и велики су професионалци, али ми није јасно је како не играју добро када дођу овде. Гледао сам оно против Шкотске и питао се: "Шта је, бре, ово"? Одиграли смо лежерно, а у играчима мора да се пробуди жар, мора крв да им ври - сликовит је Стојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)