ТИОДОРОВИЋ И МИЈАИЛОВИЋ ПРСА У ПРСА: Део Кризног штаба ће гласати за публику на Звезда - Милан! Дистанца? Могуће је...

Novosti online

09. 02. 2021. у 10:08

ХОЋЕ ли бити публике на мечу између Црвене звезде и Милана, и даље је једно од главних питања које се поставља последњих неколико дана!

ТИОДОРОВИЋ И МИЈАИЛОВИЋ ПРСА У ПРСА: Део Кризног штаба ће гласати за публику на Звезда - Милан! Дистанца? Могуће је...

ФОТО: Принтскрин/ТВ Прва

Српски шампион с једне стране жели да има подршку навијача на мечу 1/16 финала Лиге Европе, УЕФА дозвољава одређени део публике на стадиону, али је и даље све у рукама Кризног штаба Србије.

Гости на ТВ Прва управо због тога били су Светозар Мијаиловић и члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић, који су изнели своје мишљење на тему повратка навијача на стадион.

"Велика је жеља свих звездаша да се коначно врате на стадионе широм Србије. УЕФА је прецизно прописала организацију утакмица у случају када се игра утакмица са публиком и без ње. Протоколом је предвиђено да капацитет стадиона  може да буде 30 одсто, односно да је свака трећа столица попуњена. На улазу се мери температура сваком посетиоцу, затим обавезно ношење маске и на крају дистанца која се мора поштовати. Звезда је извршила припреме, јер организација предвиђа да се припреме ураде. Сада очекујемо одлуку Кризног штаба и државу да ли је то могуће.

Одговорио је реномирани доктор Тиодоровић.

"Мени је сада врло неугодно. Ја као љубитељ спорта и некадашњи спортиста могу само да подржим свог старог пријатеља. Морам да кажем да је ово што је речено доста добро, и то би било изванредно ако може да се спроведе.Ја свакодневно добијам податке из ковид амбуланти. Јутрос су ми послали упуства: "Не дајте да падну мере." Све би било добро да се није десило ово у последњих седам дана, када је дошло до пораста. Кад су почели људи почели да се враћају са зимовања и када су деца кренула у школе. Није пораст велики, али је ситуација стабилно лоша", рекао је Тиодоровић.

Тиодоривић истиче да је уверен у то да би Црвена звезда покушала све да уради како треба. Међутим, по њему, проблем су навијачи које ће тешко убедити да промене навике. 

"Верујем да би управа Звезде преузела све и да би покушали да ураде како треба. Проблем су наши навијачи. Када би успели да убедимо Делије и Гробаре да седе и носе маску и држе дистанцу", остао је Тиодоровић недоречен.

Председник Црвене звезде рекао је да су обављени разговори са навијачима. 

"Апсолутно је могуће. Ми смо и обавили разговоре и имамо уверавања да ће се све предвиђене мере поштовати. Да ли ће бити испада, то нико не може да гарантује. Оно што бих истакао јесте то да је Звезда донирала преко 1.000 сезонских карата здравстеним радницима. Била би штета да они у овој сезони не могу сад да их искористе. Мислим да се често према људима који долазе на стадионе има једна крива представа. Уверавам да огромна већина људи који долазе на стадионе, да је свесна свих ових мера. Зато нема никаквог разлога да онакав простор какав имамо буде празан. Са 30 одсто би била фина атмсофера да се ужива и подржи клуб. Читав тај поступак који је предвиђен односи се и на околину стадиона. Те мере се и код приласка ка стадиону поштују. С друге стране, то би био добар вентил за многе људе у психичком смислу".

На питање да ли ће на седници Кризног штаба бити приче о попуштању мера, Тиодоровић је рекао:

"Један део ће то подржати, да ли ће бити већи део, ја нисам сигиуран. Ја ћу бити за контриолисано попуштање мера, уз максималан надзор", закључио је Тиодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)