МОТИВ ВИШЕ ЗА СТАНОЈЕВИЋА И ПАРТИЗАН: Црно-бели јуришају ка "баксузних 13"

М. БЛАЖИЋ

08. 02. 2021. у 19:27

МОТИВ ВИШЕ ЗА СТАНОЈЕВИЋА И ПАРТИЗАН: Црно-бели јуришају ка баксузних 13

FOTO: M. Vukadinović

ЛАКА тројка против крушевачког Напретка (3:0) који је годинама представљао "кост у грлу" Партизану како у Београду, тако и у Крушевцу, "попела" је низ тријумфа у Суперлиги на осам.

Екипа Александра Станојевића је још једном потврдила ауторитативност и квалитет у утакмици где је победа била императив, а оно што посебно може да радује све којима је црно-бело на срцу је чињеница да је седам од осам узастопних победа остварено без примљеног гола.

ДРУЛОВИЋ СПОЈИО САМО ДВЕ

Љубинко Друловић/FOTO: N. Paraušić

СВИ остали тренери који су седели на клупи у периоду између два мандата Станојевића, осим Гранта, Вермезовића и Николића, нису никако успевали да пребаце бројку од шест узастопних победа. Такав, идентичан учинак имају Саво Милошевић, Мирослав Ђукић, Иван Томић и Вук Рашовић. Пет победа у низу је са својим пуленима остварио Зоран Мирковић, а "најтањи" учинак су имали Зоран Милинковић са четири и Љубинко Друловић (на слици) са свега две победе, али у краткорочном боравку који је трајао мање од два месеца.

Екипа момака у црно-белим дресовима под командом Александра Станојевића је још далеко од његовог рекорда из првог мандата, у периоду од 2010. до 2012. (13 тријумфа), али првенствени распоред у наредних шест кола указује на то да тренер Партизана има реалне изгледе да прескочи и баксузну бројку. При погледу на низове које су имали стручњаци на клупи клуба из Хумске између два мандата приметна је занимљивост да је управо поменути број 13 био баксузан и Марку Николићу и то у два наврата.

Стратег који је последњи донео шампионски пехар у клупске витрине у сезони 2016/2017. је тада у другом делу сезоне после ремија у вечитом дербију на стадиону "Рајко Митић" нанизао 13 победа и стигао до трофеја убедљивом победом над лучанском Младости.

НАЈДУЖИ НИЗОВИ

Александар Станојевић 8

Саво Милошевић 6
Зоран Мирковић 5
Мирослав Ђукић 6
Марко Николић 13
Иван Томић 6
Љубинко Друловић 2
Зоран Милинковић 4
Марко Николић 13
Вук Рашовић 6
Владимир Вермезовић 10
Аврам Грант 10
Александар Станојевић 13
lСерије победа у Суперлиги.

На тај начин Николић је изједначио лични рекорд из сезона 2013/2014. и 2014/2015. када је у шестомесечном периоду од 26. априла до 26. октобра његов тим такође из 13 узастопних утакмица излазио као победник.

ПУТ ДО ЛИЧНОГ РЕКОРДА

Партизан - Нови Пазар

Јавор - Партизан
Партизан - Радник
Инђија - Партизан
Партизан - Војводина
Рад - Партизан
Наредних шест кола.

Станојевић је на баксузном броју 13 стао у јесењем делу сезоне 2011/2012., а да не оде макар корак даље, постарала се тадашња управа, која му је у зимској паузи уручила отказ и ангажовала Израелца Аврама Гранта. Управо је он, уз Владимира Вермезовића, власник другог најдужег низа у последњој деценији са десет везаних тријумфа.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)