МЕСЕЦ И ПО ПРЕ ПОЧЕТКА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СП: Србија и Грузија без селектора

Н. ИЉУКИЋ

01. 02. 2021. у 23:11

ПОЧЕО је фебруар, а управо овај месец су у Фудбалском савезу Србије означили као последњи рок да се изабере нови селектор фудбалске репрезентције. Прошла су два и по месеца од последњег меча са Русијом, а Србија још чека да јој Драган Стојковић Пикси каже "да".

МЕСЕЦ И ПО ПРЕ ПОЧЕТКА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СП: Србија и Грузија без селектора

Фото: Nebojsa Parausic

Заменик председника ФСС Марко Пантелић је искрено признао пре две недеље да је Пикси остао једини кандидат за селектора и да је скоро па убеђен да ће да после скоро два месеца размишљања ипак да пристане да седне на клупу "орлова". Вишенедељни преговори са Пиксијем су запели на годишњој плати од 825.000 евра, па је понуда подигнута на милион, а највећи камен спотицања је у ствари богата кинеска плата коју Стојковић и дање добија од Гвангџоу РФ и тешко да може да је се одрекне.

Фото: Nebojsa Parausic

На Теразијама 35 ће ових дана дефинитивно да преломе. Налазе се у ситуацији коју никако нису желели, а време цури. У марту почињу квалификације за Светско првенство у Катару 2022. године, а само поглед на распоред у којем је и судбина неког будућег селектора, али и тих квалификација стала у седам дана, тешко да може да набаци било коме осмех на лице. Наиме, 24. марта Србија дочекује Републику Ирску, па 27. фебруара у Београд стижу Роналдо и Португалија, а 30. марта се игра у далеком Азербејџану. Већ после тих седам дана ће Пикси, или неки други селектор бити "пуковник" или "покојник".

Колико смо посебни, показује податак да од укупно 55 еропских фудбалских репрезентација, само још Србија и Грузија немају селектора. Грузини још нису нашли замену за Владимира Вајса, коме је уговор истекао 1. јануара, а у ФСС се још чека наследник Љубише Тумбаковића. И овај податак довољно говори у којој групи озбиљних фудбалских земаља се налазимо ми.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)