СТАНОЈЕВИЋ НА ДУГЕ СТАЗЕ: Ивица Илиев, после припрема у Турској

М. БЛАЖИЋ

31. 01. 2021. у 22:06

СТАНОЈЕВИЋ НА ДУГЕ СТАЗЕ:  Ивица Илиев, после припрема у Турској

FOTO: FK Partizan

МИРНО, квалитетно и пре свега успешно, без озбиљнијих проблема или "застоја у раду". Тако су по оцени Ивице Илиева, који је свих 14 дана био уз екипу у Турској, протекле припреме Станојевићевих пулена за борбу на два фронта, која их очекује током пролећа.

- Ово су већ 11. припреме како пратим екипу и - најозбиљније до сада, у сваком погледу. На терену и ван њега! Никад ништа није савршено, али уз залагање свих чланова експедиције - по мом су укусу и верујем да ће плодови да се виде брзо - сумира Илиев.

Једанаест припрема, исто толико прелазних рокова.

- Никад мирније! Задовољан сам, то је знак да је тренер задовољан екипом, иначе - да нам нешто недостаје радили бисмо на томе, што не значи да то не чинимо за летњи прелазни рок. Сада Партизан први пут за пола деценије није био овако финансијски стабилан, увек се јурило да се неко прода, из овог, оног разлога. Мирно чекамо лето, пијацу која ће, можда, да буде исто турбулентна као лане.

После многобројних промена на клупи, у Хумској верују да су коначно дошли до дугорочног решења.

- Велики део посла урадили смо непосредно по Станојевићевом доласку, довели смо пет-шест играча. Видите са којом сигурношћу причам о будућности са Салетом. Познајем га баш дуго, био ми је саиграч, тренер... радимо у неком другом облику. Он је, пре свега, карактеран човек: победник, борац до краја, има ставове преко којих не прелази. Чека нас будућност са Салетом.

САДИК "ЗЛАТНА КОКА"

ИЗВЕСНО је да ће Партизан још много инкасирати од Умара Садика.

- Хипотетички ненормално много! Уговор је такав кад би Садик у овом тренутку отишао из Алмерије Партизан би имао 40 одсто од тог износа, умањено за пет милиона, колико смо већ добили. Тако да ако би се појавила прича од 40 милиона која кружи - од 35 милиона 40 одсто је 14 милиона. Плус оних пет, долазимо до 19, плус бонуси. Ако Алмерија на лето уђе у Примеру, 30 одсто су фиксна три милиона. Плус, остало би још 10 одсто од наредног трансфера. Најреалније је да дођемо до 9, плус 10 одсто од помињаних 40 за продају - укупно између 13 и 14 милиона.

Ангажовање нападача је често апострофирано током зимске паузе, али се на крају није догодило ништа на том плану.

- У ових неколико месеци колико је с нама, Холендер је највише показао на тој позицији. Имамо, онда, Бајебека и Штулића, који се мало повредио, али је ту... Појавио нам се, напокон из школе, нападач који може да одговори захтевима европског фудбала... Имамо тројицу и сви могу да играју, а јесенас је била другачија ситуација: није било Бајебека, Штулић није добијао прилику јер је био клинац, Холендер је добио корону...

ЗДЈЕЛАР ОСТАЈЕ

ВЕЗИСТА црно-белих Саша Здјелар није пронашао инострани ангажман и очекује се да ускоро продужи уговор са Партизаном.

- Имамо контакт с његовим агентом, све иде у правом смеру, не би требало да буде никаквих компликација. Поготово што обе стране желе да удовоље - другој. Партизан - да Сале буде задовољан, Здјелар - да клубу не би направио било какву штету.

Бајебек је против Десне најавио голгетерско буђење.

- Сви се трудимо да га до краја припремног периода доведемо здравог. Из простог разлога што смо можда пожурили да га после веће паузе одмах уведемо у тим. У претходном клубу првенство му се завршило у фебруару, седам месеци није био у такмичарском ритму. Вратио се из Холандије у Париз, није тренирао ни са једном екипом. Кад је дошао, схватили смо да није спортски ни живео, тело је морало да плати цену. Сад је кренуо озбиљно да ради, мучи се, али из утакмице у утакмицу изгледа све боље. Жеља? Није спорна! Сви странци, изузев Евертона и Натха, имали су траљав почетак код нас.

Минутажа Француза ће зависити од много фактора.

- То је питање за тренера. Нико никад овде није имао повластице. Колико тренер процени, биће коришћен - да ли полувреме, 60, 90 минута... Моје мишљење је да би кроз пролеће требало да га доведемо на ниво да на лето имамо озбиљног шпица.

Верује Илиев и да су "принудном" шпицу Асану значајно порасле акције.

- Сигурно! Статистика умногоме прави цену. Има такву полусезону, верујем да му стил који форсира Сале одговара: у том систему долази до голгетерског учинка - завршио је Илиев.

ЗВАЛИ ЗА АСАНА, СУМУ...

ПОЗИВА из иностранства је било током зиме, не и конкретних потеза.

- Два клуба су ме звала за Асана, три-четири из арапског света за Суму. Из Турске и Русије су се интересовали за Здјелара. У старту су их наши захтеви удаљавали из неког посла. Понављам: били су спремни да плате довољно за нека прошла времена. У овом тренутку, они су нама битнији као играчи Партизана, него тај новац који бисмо добили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)