МАЛИ ПАД У ФОРМИ, ВЕЋ ИМА НАПРЕТКА: Тренер говорио о учинку српског репрезентативца

Novosti online

30. 01. 2021. у 15:25

МАЛИ ПАД У ФОРМИ, ВЕЋ ИМА НАПРЕТКА: Тренер говорио о учинку српског репрезентативца

Фото: EPA-EFE/Nigel Roddis

АЛЕКСАНДАР Митровић није у немилости Скота Паркера, енглески стручњак заправо помаже српском голгетеру да преброди кризу са почетка сезоне?!

Менаџер Фулам покушао је да објасни зашто Александру Митровићу даје тако малу минутажу у последње време.

Паркер сматра да сваки играч пре или касније западне у неку врсту кризе, а управо то је случај са Митровићем.

- Коректно је да кажем да је Алекс на почетку сезоне имао мали пад у форми и да се помало мучио. Бити главни нападач у фудбалском клубу носи много притиска и обавеза, Александар је то осетио на својим плећима. И ја сам дуго играо фудбал, разумем тај стрес и притисак. Понекад излазак из борилишта и узимање мало даха могу да помогну - сматра Паркер.

Енглески стручљак уверен је да ће се његова одлука показати исправном и да ће то помоћи Митровићу да се врати у некадашњу форму.

- Сигуран сам да за њега то није био лак период. На мени је како да то објасним Александру, како би разумео зашто то чиним. Истовремено, Иван Каваљеро је био добар. Тим је играо заиста веома добро. Играчи живе за тај моменат и тако је како је. То мало простора које им дате, можда не разумеју у први мах. Онда с друге стране сагледају све и изненада почну да играју да више слободе. Забораве шта се догодило, јер је тај терет везан за пад форме био на њиховим леђима. То је нешто што може само да помогне Александру. Сваки играч има падове у форми, своје моменте у каријери и сезони - каже Перкер.

Паркер већ примећује одређене знаке побољшања.

- Заиста сам био задовољан његовом игром против Барнлија. Био је веома добар кад је ушао. Осетило се његово присуство, показао је квалитет, играло је са доста енергије и слободно - закључио је менаџер Фулама.

Фулам у суботу гостује Вест бромвич албиону, а Митровић ће меч почети с клупе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)