ШТО НАМ НИСТЕ РЕКЛИ ЗА СРБИЈУ? Необична турнеја "орлова" могла је да доживи фијаско због лоше организације

Н. И.

22. 01. 2021. у 21:28

ШТО НАМ НИСТЕ РЕКЛИ ЗА СРБИЈУ? Необична турнеја орлова могла је да доживи фијаско због лоше организације

Пулени селектора Столице Фото Н. Параушић

ТУРНЕЈА умало да постане фијаско и пре него што се лопта закотрљала с друге стране Атлантика.

Фудбалска репрезентација Србије, сачињена од суперлигашких играча, отпутовала је на раније уговорене пријатељске мечеве са Доминиканском Републиком у Санта Домингу 25. јануара и САД у Орланду 28. јануара, али овај други је напрасно отказан.

Званично објашњење је да Србија није у Београду добила америчке визе, да је план био да се оне обезбеде јуче у Санта Домингу. Али, изгледа да "орлови" нису ни били у плановима Американцима, јер су они још раније у ствари заказали дуел са Тринидадом и Тобагом. И тако, умало да се догоди да наши фудбалери пређу пут од 8.600 километара само због једног меча, али је у последњем тренутку договорен други дуел против Панаме, у истоименом главном граду, у четвртак 28. јануара.

Организатор пута, или туристичка агенција која је пре два месеца уговорила целу турнеју, тако се умало није обрукао, а ФСС се нашао у необраном грожђу, јер је још раније добио око 200.000 долара за цео овај пут, на којем су додатно покривени трошкови превоза и смештаја.

Било како било, крајње је необично, па чак и неозбиљно да се једна мини-турнеја фудбалске репрезентације Србије, иако је састављена само од првотимаца из Суперлиге и иако је на пут није повео изабрани селектор, организује на овакав начин.

Из Фудбалског савеза Србије је стигло званично појашњење да су се Американци извинили због отказивања меча, иако је ствар око тог меча и даље крајње нејасна. Наиме, на званичном сајту, али и твитер-налогу америчке фудбалске федерације пре две ноћи су се шаљиво запитали зашто их нико није обавестио да би требало да играју против Србије у дану када је у Орланду одавно заказана утакмица са Тринидадом и Тобагом. На све ово, ваљало би да бар на терену изабраници Илије Столице против Доминиканске Републике и Панаме не делују онолико конфузно колико је конфузна организација такозване америчке турнеје.

ПРЕНОСИ НА РТС И АРЕНИ

СРБИЈА ће први меч на овој карипско-средњоамеричкој турнеји играти у недељу, 25. јануара, против Доминиканске Републике у 22 часа, а други је у Панами у ноћи између 28. и 29. јануара, један час иза поноћи по нашем времену. Обе утакмице преносиће РТС и ТВ Арена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)