ЦРНО_БЕЛИ БЕЗ МАСКЕ НИ ДО ТАЊИРА: Ригорозне мере у Белеку због короне (ВИДЕО)

Милан БЛАЖИЋ

20. 01. 2021. у 18:59

ЦРНО_БЕЛИ БЕЗ МАСКЕ НИ  ДО ТАЊИРА: Ригорозне мере у Белеку због короне (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

ПАРТИЗАН је од прошлог петка на својим првим иностраним припремама под "ударом" короне и после неколико дана лако је закључити да је стара база у Белеку стара само по имену и климатским условима.

Све остало нема додирне тачке са оним што је било пре...

Мере опреза, дистанца, маске, мерење температуре три пута дневно и остали ситни пропратни детаљи који су комфор и опуштеност претворили у обазривост и нескривени страх свакодневица су свих у црно-белој експедицији.

Када су у петак у преподневним часовима Станојевић и његови пулени кренули чартер-летом ка Анталији, вероватно су многи помислили да би на Средоземном мору макар на две недеље могли мало да смање "гас" у вези са протоколом током пандемије вируса корона.

Негативни Пи-Си-Ар тестови контролисани су практично на сваком пункту београдског аеродрома, док при слетању у Турску није било ништа битно осим важећих путних исправа. Први улазак у хотел "Каја палацо" разуверио је све који су помислили да се корона, бар привремено, склонила из Турске.

Обавезно ношење маске у затвореном простору се контролише ревносно, уз експресне опомене сваком ко накратко заборави на то. Улазак на доручак, ручак и вечеру је дозвољен само у случају одговарајуће телесне температуре која се проверава на улазу. Уколико топломер "запишти", следи повратак у собу, карантин и исхрана из кревета. Чак и не звучи толико лоше уколико температуру не испрати позитиван тест...

СУТРА СА РУБИНОМ

ВРЕМЕ је за другу, извесно и најјачу, проверу Партизана на припремама у Турској. Ривал је руски премијерлигаш Рубин из Казања са почетком од 13 часова.

Познато је и ко ће бити последњи ривал црно-белих у Белеку после отказивања украјинске Зорје. Реч је о македонском Силексу, а утакмица је на програму 28. јануара у 15 часова.

Када се стигне до изобиља хране коју нуди шведски сто током три оброка није могуће узети храну без асистенције кухињског особља. Они то чине уз обавезну маску и рукавице на рукама, па чак није могуће ни узети тањир пре него што то дозволе стручна лица.

- Ми смо као клуб предузели све мере, тестирамо се некада и на мање од седам дана. Дошли смо чартер летом у Турску како бисмо избегли аеродромске гужве, а у хотелу сви носимо маске чак и у тренуцима пре оброка. Добро је што нема гужве, друге екипе срећемо у пролазу, ризик је смањен максимално јер нико ко није гост хотела не може да уђе унутра - појаснио је шеф струке Александар Станојевић.

Они који пожеле да мало мира пронађу у спа-програму могу да рачунају на максималних пола сата коришћења базена, сауне и турског купатила, уз претходно заказивање. Разлог за ограничење лежи у чињеници да се на сваких 30 минута врши дезинфекција сваког кутка. Сви барови у склопу хотела отворени су током целе ноћи, али то је и са короном и без короне нешто што је играчком кадру црно-белих увек недоступно.

- Све се стално дезинфикује, а тренинге одржавамо на чистом ваздуху избегавајући затворен простор. Срећом, наше медицинско особље засад нема посла по том питању јер нико није добио ни кијавицу - подвукао је Станојевић.

Свакодневица у јеку короне никоме не прија, али је утисак да је црно-бела експедиција у Турској "контролише" на најбољи начин. А крај се, надају се сви, увелико назире...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)