ЗДЈЕЛАР О ПРОДУЖЕТКУ САРАДЊЕ: Ако одем из Партизана желим у неку од најјачих лига

М. Блажић

18. 01. 2021. у 21:30

ЗДЈЕЛАР О ПРОДУЖЕТКУ САРАДЊЕ: Ако одем из Партизана желим у неку од најјачих лига

Саша Здјелар Фото ФК Партизан

МИРНА је ова трансфер зима у Хумској, са тенденцијом да тако остане до краја прелазног рока. Црно-белу опрему је задужио само повратник Марко Живковић, Александар Шћекић је продужио уговор са клубом до 2023, док се на излазним вратима још није појавио ниједан играч на којег је тренер Александар Станојевић озбиљно рачунао током јесени.

Негде између наставка сарадње и опроштаја од најдражег дреса тренутно се налази Саша Здјелар. Момак који никада није крио да код њега између љубави и обавеза у Хумској стоји знак једнакости улази у последњу полусезону уговора.

- Ситуација је специфична, преговарам са клубом, видећемо шта ће бити, причамо и даље - каже Здјелар. Не постоји рок докле можемо да се договарамо, нити су они мени дали, нити ја њима. Надам се да ћемо наћи заједнички језик и бити задовољни. Било је позива, али не желим да идем тек тако. Играм у великом клубу и потребан је прави изазов да бих отишао. Много пута сам рекао да желим у неку од топ пет лига да опробам себе. Велики клубови су увек опција, ипак, засад није стигло ништа конкретно.

Здјелар се са Олимпијакосом навикао на највише циљеве, тако је наставио и у Партизану.

У ЕВРОПИ БИ СВАКО ИЗБИО НА ВРХ

ПАРТИЗАН је у финишу јесени уписао осам везаних победа, што није донело ништа конкретно у трци са Црвеном звездом.

- Кад каснимо девет бодова за највећим ривалом није лако. Направили смо велики низ, а нисмо смањили разлику ни бод. То је невероватно, свако ко то уради у Европи избије на врх - у неверици је Здјелар.

- Ко жели да напредује, мора да размишља само о бољем клубу. Играти у Партизану и отићи у клуб који нема амбиција је корак уназад. Није лако, у животу је све неко преживљавање нечега. Главом бих можда и желео, а опет волим ово све, волим овај клуб, добро се осећам у Партизану.

После три године боравка у црно-белом табору има "штиклираних" ствари, али и оних које су остале испод црте.

- Недостају ми те неке ствари у Партизану због којих сам дошао. Био сам капитен, што сам сањао као клинац гледајући Салета Илића са траком на руци. Није ипак све око остварења неких снова само до мене и екипе.

Претходну годину ће многи желети да забораве, али Здјелар има разлога да је подвуче два пута, када је у питању каријера.

- Задовољан сам како сам играо, можда је то и најбоља година у мојој каријери, вратио сам се у репрезентацију... Велика је ствар када навијачи мисле да си најбољи играч Партизана. Ипак, најважнији је учинак екипе - закључио је моторино Партизановог тима, без кога се не може замислити игра црно-белих.

ИЛИЕВ: НИШТА ОД СТУПАРЕВИЋА

ДОВОЂЕЊЕ нападача у овом тренутку није приоритет Партизана, пошто поред класичних шпицева Бајбека и Штулића, Станојевић има и неколико алтернативних решења. Отуд и не чуди да је Ивица Илиев негирао писања о могућем доласку Филипа Ступаревића.

- Нема истине у томе, иако се ради о добром, младом играчу који већ има интернационално искуство. Имамо изузетан број квалитетних фудбалера и долазака ће бити, евентуално, у случају неког одласка - појаснио је Илиев.

СПЕЦ. УКРАЈИНСКА Зорија је отказала Партизану тест меч заказан за 28. јануар, а у игри за замену су словеначка Мура и македонски Силекс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)