УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ, ПА ТВРДИО ДА ЈЕ БИВШИ ФУДБАЛЕР ЗВЕЗДЕ: Због коцкарских дугова превозио дрогу, сад га чека робија

Новости онлине

17. 01. 2021. у 14:27

УХАПШЕН У НЕМАЧКОЈ, ПА ТВРДИО ДА ЈЕ БИВШИ ФУДБАЛЕР ЗВЕЗДЕ: Због коцкарских дугова превозио дрогу, сад га чека робија

Фото Илустрација

СРПСКИ држављанин Драган Ц. (29), који тврди да је бивши фудбалер Црвене звезда, осуђен је пред судом у Немачкој на две године и шест месеци затвора због шверца 34.000 таблете екстазија.

Наркотици су пронађени у његовом камиону у августу прошле године. Током провере камиона који је возио Драган Ц. пронађена је дрога, а у документима је писало да је у хладњачи возила требало да се налази кекс који је превозио у Југоисточну Европу.

Приликом претреса је постао нервозан, а у камиону су поред екстазија пронађене и четири вреће од по једног килограма белог праха који се користи за увећавање количине кокаина.

"Приликом провере торби, контролори су потом пронашли разлог за нервозу, тачније 15,3 килограма таблета екстазија. Ружичасте и зелете таблете биле су спаковане у неколико прозирних кеса. Заплењена роба имала је уличну вредност преко 250.000 евра", рекли су раније полицајци са царина, пишу немачки портали.

Драган Ц. је након заплене ухапшен и од тада се налазио у притвору.

На суђењу је признао кривично дело, али није желео да даје било какве информације о људима који стоје иза наруџбина, из страха за себе и свог пословног партнера.

Према писању немачких медија, Драган Ц. је на суду изјавио да је раније био професионални фудбалер у Црвеној звезди, али да је због повреде морао да заврши каријеру. Наводно се од тада бави превозом робе.

"Српски телеграф" је контактирао Црвену звезду из које је поручено "да се не сећају младића са именом Драган Ц. и да зато не знају ни друге детаље о њему".

Такође, Драган Ц. је на суду још испричао да је дуговао 5.000 евра због коцкарских дугова, због чега је пристао да обави посао за нарко-дилере.

Драганов адвокат је на питање судије због чега он није подигао кредит за дугове, одговорио да то није легалан казино какве обично виђамо, већ да је новац добијао од "одређене господе". Он је наводно део дуга хтео да исплати са 1.500 евра, које је требало да добије за превоз дроге. Сада се због губитка 34.000 таблета плаши да ће се суочити са одмаздама.

Пресуда на коју је осуђен Драган Ц, још није правоснажна.

(Блиц/Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)