СТАНОЈЕВИЋ: МЕНАЏЕРИ МИ НЕЋЕ ГУРАТИ ДЕЦУ У ТИМ! Млади играчи мисле да би одмах требало да иду у Манчестер или Ливерпул

Милан БЛАЖИЋ

16. 01. 2021. у 22:08

СТАНОЈЕВИЋ: МЕНАЏЕРИ МИ НЕЋЕ ГУРАТИ ДЕЦУ У ТИМ! Млади играчи мисле да би одмах требало да иду у Манчестер или Ливерпул

фото: М. Вукадиновић

ПРШТИ на тренинзима Партизана од петка увече када је црно-бела експедиција стигла у Белек, а другачије и не може да буде када се за командама "парног ваљка" налази Александар Станојевић.

Његова максимална посвећеност раду нешто је што мора да "ископира" свако у играчком кадру црно-белих ко жели минутажу када дође оно право - борба за бодове.

- Сви су дошли, генерално, добро припремљени, с добром килажом и у коректном физичком стању. Из несигурности због повреда, можемо можда да доведемо шпица. У оваквој ситуацији - немамо потребе за ангажовањем новајлија. У шпицу имамо Бајбека, за кога ово није никакав тест, знамо шта и колико може, само да га заобиђу повреде.

Другог дана припрема појавио се и први мањи проблем.

- Обрадовић је осетио бол у колену на тренингу. Постоји могућност да контактирамо са савезом и селектором, да они нама изађу у сусрет у вези с повратаком Слободана Урошевића. Имамо и Брежанчића, није дуго играо, видећемо како ће реаговати. Миљковић је сада добро и очекујем га овде на половини нашег боравка.

Црно-бели су "осигурали" Александра Шћекића, а исти расплет се очекује и по питању статуса Саше Здјелара.

- Драго ми је због Шћекића, ту је, играо је код сваког тренера, задовољан сам, волео бих и Здјелар да продужи. У прелазном року никад не знате да ли ће неко да добије понуду. Волео бих да остану сви, али ако неко добије понуду - зашто да не.

ПРВИ ТЕСТ ЗАГЛЕБЈЕ

ПАРТИЗАН данас у 13 часова (ТВ Арена 1) очекује прва утакмица на припремама у Белеку, а противник је пољски прволигаш Заглебје.

- Играће два тима по 45 минута. Једино ће млади Пурић одиграти 30, пошто му је ово прва утакмица - објаснио је Станојевић.

Играчи који су размишљали о одласку из клуба су имали рок до 9. јануара да се изјасне.

- Нисам променио причу... Ко жели да иде! Шефе, ја се овде не осећам комфорно, па... Е, до тада су могли, сад... Не може. Може неко да добије понуду и да је клуб размотри. Нико се није јавио, видим да је свима супер, сви су задовољни. Не желе да оду по сваку цену. То сам урадио само из једног разлога, да се осећам добро и мирно кад се буде водила борба за место.

Денис Стојковић и Никола Чолић су остали у Београду и поред чињенице да већ имају искуства у Суперлиги.

- Највише се рачуна на Стојковића и Чолића. Заслужују да буду овде, за мене су бољи од ових нових момака. Није у томе поента. Стојковић је први пут почео код мене као стартер, Чолић исто, сад не би добили шансу, потребан им је "апгрејд". Одлази Филип, знак питања је код Свете. Потребно је да имају континуитет, у супротном - определићу се за бонусе који у континуитету играју Суперлигу, без обзира на то да ли су мање талентовани.

Не крије стратег "ваљка" да су поменути играчи били разочарани.

- Лоше су прихватили. Сви они мисле, заједно с менаџерима који су окупирали српски фудбал, да могу одмах да играју. То код мене не може, не сад... Никад! Ако не оду на позајмицу, опет неће добити шансу... Јовић је последњу утакмицу ушао и наместио гол, Чолић - две-три, није искористио, али верујем у њега. Та њихова журба да оду у Манчестер и Ливерппул... Знате како пролазе играчи који брзо оду, брзо и падну. Најгора ствар је на силу гурати младог играча. Можда ће само неко тренутно да се наплати.

ТЕРЕН МИ ЈЕ СВЕ У ЖИВОТУ

НЕ штеди се Станојевић ни на једном тренингу, константно је у комуникацији са играчима, "попуста" нема ниједног момента.

- За мене је терен све у животу. Имаш 24 сата у дану, сат и по на терену. Ту мораш да "убијаш". Стварно су професионалци, зато им верујем, показали су то. Састанак, терен - ту сам... Ко не испрати ту причу, не можемо да идемо заједно даље - истиче тренер "ваљка".

Није фраза, по тврдњама Станојевића, да ће борба за место у тиму бити жестока.

- Сада да ме питате можеш ли да издиктираш почетних 11 за прво коло не бих знао. То је добро, волим да имам 20 играча у фокусу, ово преко тог броја су млађи. Сви треба да знају да могу да очекују да играју.

Прекиди у последње време нису јача страна Партизана.

- Генерално, имамо проблем с висином, мало смо нижи и нисмо доминантни, радићемо мало комбинације да кроз њих дођемо до гола. Акценат ће највише бити на томе да играмо директније, интензивније, брже! Да више стварамо шансе пред противничким голом. Увек мораш да идеш 20-30 одсто на боље него што си био. Имамо простора за то - закључио је Станојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)