ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ФУДБАЛ: Преминуо легендарни председник ФК ТСЦ

Novosti online

12. 01. 2021. у 15:57

ПОЧАСНИ председник ФК ТСЦ, истакнути фудбалски стручњак Ференц Арок преминуо је данас у 89. години, у болници у Суботици.

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ФУДБАЛ: Преминуо легендарни председник ФК ТСЦ

ФОТО: ФК ТСЦ

"ФК ТСЦ изражава искрено саучешће и дубоко поштовање породици Ференца Арока, уз обећање да у нашем клубу никада неће бити заборављен допринос који је Ференц Арок дао нашем развоју", наводи се у саопштењу ТСЦ.

Ференц Арок рођен у Кањижи 20. јануара 1932. године. У Београду је завршио вишу школу за професора физичког васпитања, а место професора физичког оставио је због новинарства. Паралелно са новинарством бавио се и тренерским послом у Фудбалском клубу Нови Сад, који је после само годину дана рада, увео у Прву Савезну лигу Југославије.

Био је председник Тренерске организације Југославије, а потом се отиснуо у Аустралију, где је радио у клубовима, да би више од седам година био и селектор репрезентације Аустралије, са којом је постигао велике успехе и постао најуспешнији тренер аустралијског фудбала свих времена.

Ференц Арок је био истински пријатељ фудбала, који је несебично помагао Фудбалском клубу ТСЦ. У мају прошле године изабран је за почасног председника клуба. Арок је охрабривао ТСЦ у свакој прлици, пратио сваку утакмицу првог тима и редовно обилазио Фудбалску академију у Бачкој Тополи.

„Тужни смо јер смо данас остали без нашег најватренијег навијача, без човека који је у свом искреном и топлом срцу носио фудбал. Памтићемо га и увек ћемо му бити захвални на свему што је учинио за ТСЦ“, рекао је председник ТСЦ Јанош Жембери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)