РАТ У БИХ ОКО НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Српско-хрватска коалиција против Бошњака

Novosti online

04. 01. 2021. у 21:17

КОМПЛИКОВАНИЈА је процедура за избор новог селектора у суседној Босни и Херцеговини него за председника САД.

РАТ У БИХ ОКО НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Српско-хрватска коалиција против Бошњака

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Нема гласања писмом, неверних електора ни сенилних кандидата, али нема ни новог селектора. Кандидати су бугарски стручњак Ивајло Петев, који има подршку ФС Републике Српске и Хрвата, и легенда босанског фудбала Сергеј Барбарез, који је фаворит бошњачког кадра у Савезу

Будући први човек Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић жестоко је оптужио актуелног председника Елведина Бегића за смишљене опструкције по националној основи.

- Ситуација је  катастрофална. Актуелни председник Савеза Елведин Бегић је крив за пропаст седнице, јер није желео да селектор буде изабран. Бегић је телефонски одржао састанак са бошњачким члановима и рекао им да није у интересу Бошњака да Петев буде изабран за изборника - казао је Зељковић.

Нови покушај избора на реду је у уторак када неће бити потребна двотрећинска него само надполовична већина, али уз "мали" додатак: За новог селектора мораће да гласа бар један представник ФС РС и бар два члана Савеза из Федерације, по један из босанских кантона и хрватских жупанија (такође кантони, али на другом језику).

Стари добри национални кључ из времена СФРЈ наставља да живи и убија институције које га спроводе.

- Не могу да подржим ни један предлог Мисимовића. Не могу опет да подржим некога ко лаже и ко ће опет после неког времена говорити да га нико ништа није питао - покушао је да објасни свој поступак Елведин Бегић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)