СТОЛИЦА ВОДИ ОРЛОВЕ? Стратег младе селекције на клупи против САД и Доминиканске републике

Н. И.

04. 01. 2021. у 17:27

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије ускоро креће на десетодневну америчку турнеју, а осим датума и два ривала, засада се не зна у којем саставу ће "орлови" на пут преко Баре.

СТОЛИЦА ВОДИ ОРЛОВЕ? Стратег младе селекције на клупи против САД и Доминиканске републике

Фото: Nebojsa Parausic

Познато је само да је ФСС уговорио гостовање у САД од 21. до 31. јануара, да ће се у тих десетак дана играти против домаћина, и још један пријатељски меч са Доминиканском Републиком. Наша кућа фудбала има идеју да на ову турнеју крене тридесетак играча, искључиво из Суперлиге. Сваки од клубова би требало да предложи највише двојицу фудбалера, од којих ће већина можда први и последњи пут у каријери да обуче дрес своје земље.

Занимљиво је да ФСС још није пронашао ни замену Љубиши Тумбаковићу, а од приче да ће његово име бити познато у последњим данима 2020, остало је мртво слово на папиру. Зато је одлучено да репрезентацију на америчку турнеју поведе селектор младих Илија Столица, који је недавно на Извршном одбору ФСС добио поверење и још један мандат да води "орлиће" са којима је имао неуспешне квалификације за ЕП.

Тако ће Столица изненада да добије прилику да буде у улози, која му се пружила само због чудних околности у којима су се нашли челнци са Теразија 35. Наиме, последњих дана 2020. запело је са преговрима Славише Кокезе и Драгана Стојковића, а судбина разговора са Савом Милошевићем као кандидатом и даље је непозната.

ЈОШ САМО ВАЂЕЊЕ ВИЗА

ФСС ће ових дана да састави коначан списак путника за одлазак у Америку и пријатељске мечеве са САД и Доминиканском Републиком. До поласка на пут, 20. јануара, потребно је да се обезбеде америчке визе и остали услови боравка преко Атлантика.

Док се чека коначни извештај Кокезиног заменика Марка Пантелића о кандидату за новог селектора, који ће "орлове" да поведе већ у марту у квалфикације за Мундијал у Катару, дотле ће Столица да "глуми" у овој улози. Део стручне фудбалске јавности, која познаје способности овог младог стручњака, чак не би био изненађен да Столица и после Америке остане у улози која му је изненада поверена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (4)