ВЕЛИКИ ИГРАЧ И ЉУДИНА: Александар Лучић опростио се од имењака и пријатеља Ивоша

Владимир Митрић

26. 12. 2020. у 12:58

АЛЕКСАНДАР Лечић, угледни Лозничанин, фудбалер Лознице, чији кућни пријатељ деценијама био преминули Александар Ивош, легенда ФК Војоводине, тузланске Слободе, бечког Зимерингера СК, репрезентације Југославије и Лознице, као и руководилац Фудбалског центра „Вујадин Бошков“, каже да је реч о „великом играчу, спортисти и пре свега људини како га памти Лозница и читав Јадар и Подриње, где је одрастао са својим братом Родољубом Родом“.

ВЕЛИКИ ИГРАЧ И ЉУДИНА: Александар Лучић опростио се од имењака и пријатеља Ивоша

ФОТО: В. Митрић

Аца и Рода, каже Лечић, од малих ногу били су омиљени у овом граду на Дрини, који су волели свим срцем, и један и други, буквално до последњег даха.

- Увек је, Аца, као и Рода звао све нас које је познавао интересовао се за сваког понаособ и радова расту наше деце и града - каже Лечић.

- Волео је Лозницу, коју је увек звао ЛСК, где је оставио траг за сва времена што је забележено у фудбаслим монографијама тог клуба објављеним прошле године и пре 10 година. Радо се сећао сваког тренутка проведеног у завичају Вука Караџића, Јована Цвијића, Миће Поповића, Анте Богићевића... Чувао је сећање на богату култрурно историјску али и спортску прошлост овог дела Србије, који је оставио велики печат у његовом животу. Увек је говорио „моја Лозница“. И уста и срце су му били пуни нашег града и његових људи.

Ивоши су били велики пријатељи Лечићевог оца Јове, који је био вишегодишњи председник ФК Лознице и председник општине Лозница.

- Данас га жали његова Лозница, али и људи из овдашњих села, посебно Руњана, села за чију је екупу „Прва искра“ играо, као млад фудбалер, и помогао значајно да на једном тирниру победе најбољу селекцију фудбалера тадашње ЈНА - каже Лечић.

- И за Руњанце, из чијег је села пореклом чувени Јосип Руњанин, који је, као и Аца, живео у Ново Саду, на чијем гробљу и почива, Ивош је био и остао омиљен као да је њихов најближи сродник. Редовно је долазио и на прославе овог клуба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)