НАПРЕДАК ПРОЗВАО ПАЗАР И ТУЖИ КОРОМАНА: Зашто турске заставе? Како сте два пута ушли у Суперлигу?

Novosti online

15. 12. 2020. у 14:54

НАПРЕДАК ПРОЗВАО ПАЗАР И ТУЖИ КОРОМАНА: Зашто турске заставе? Како сте два пута ушли у Суперлигу?

ФОТО: АП

Нова фрка у српском фудбалу! Пред последње коло Суперлиге за ову полусезону, пред меч у Крушевцу између домаћег клуба и Новог Пазара, дигла се велика прашина, најпре због коментара на друштвеним мрежама од стране Огњена Коромана, после којих је уследило и саопштење Новог Пазара.

Крушевљани су рекли да су непријатно изненађени саопштењем, а у одговору су прозвали Пазарце да су два пута у Суперлигу ушли за "зеленим столом", а подсетили су и на провокације у Пазару са турским заставама.

Саопштење Напретка преносимо у целости:

"Крушевац је одувек познат као град људи широког срца, гостољубивих домаћина спремних да дочекај и почасте сваког госта. Познат је Крушевац и као град мира, али и град спорта, фудбала пре свега. ФК Напредак је, уз Споменик косовским јунацима један од најпознатијих симбола нашег царског града - почиње саопштење Напретка, а затим се осврће директно на Нови Пазар.Непријатно смо изненађени јавним саопштењем ФК Нови Пазар", почиње саопштење Напретка. 

Чарапани подсећају да су Пазарци два пута у лигу ушли за "зеленим столом". 

"Нећемо их детаљима подсећати да су ове године у Супер лигу ушли декрето, као десетопласираниклуб у Првој лиги, да су и први пут заиграли у елити српског фудбала 2011/12, иако право на то нису изборили на терену, већ за зеленим столиом. У тој дебитантској сезони у елити српског фудбала, први суперлигашки гол постигао је наш дотадашњи играч Иван Бабић и ушао у историју Новог Пазара, док је неке лепе странице Напреткове историје касније исписивао и одлични фудбалер из Новог Пазара и велики човек Енвер Аливодић".

Подсећају и на турске заставе...

"Нећемо пуно ни о провокацијама са једног од претходних гостовања Новог Пазара на нашем стадиону, о навијачима са обележјима турске заставе, о штети мереној хиљадама евра, коју су тада направили у нашем фудбалском храму, јер то не треба да се понавља, нити да буде камен спотицања у односима између клубова".

Из Напретка позивају све медије на стадион у сусрет овом мечу. 

"Да се бранимо од навода бесмисленог саопштења ФК Нови Пазар немамо разлога. Штавише, пошто су представници Новог Пазара најавили путем средстава јавног информисања да доводе своју ТВ екипу, мада Напредак о томе нису обавестили, ми позивамо представнике свих српских медија да дођу на Напретков стадион и извештавају са утакмице. Биће дочекани домаћински и почашћени у клупском ресторану, уз уважавање свих епидемилошких мера, баш као и остали гости. А, да гостујуће играче почасте головима, задужени су наши фудбалери, јер желимо после утакмице на табели да будемо изнад Новог Пазара, до краја првенства још више напредујемо. Желимо да победимо на терену, јер смо играчки, кадровски, али и инфраструктурно далеко бољи. И тако ће бити, без обзира на ову бесмислену и некоректну хајку и притисак на судије, али и наш клуб".

Неизбежна је била и порука Огњену Короману. 

"Спремни смо, да као добри домаћини почастимо све, Укључујући и Огњена Коромана, кога ће због изјава на друштвеним мрежама наши адвокати "почастити" тужбом - закључује се у саопштењу клуба "под Багдалом"".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)