ПРЕДСЕДНИК ТСЦ ОТКРИО НОВЕ ДЕТАЉЕ: Золтан је у јануару требало да преузме мађарског великана!

Novosti online

15. 12. 2020. у 14:29

ИЗНЕНАДНА смрт Золтана Саба у 49. години није шокирала само фудбалску јавност Србије.

ПРЕДСЕДНИК ТСЦ ОТКРИО НОВЕ ДЕТАЉЕ: Золтан је у јануару требало да преузме мађарског великана!

ФОТО: Н Параушић

Мађарски медији су јавили све о смрти тренера ТСЦ-а, а за угледни мађарски "Немзети Спорт" је причао и председник клуба из Бачке Тополе Јанош Жембери. Он је такође остао у шоку после вести о смрти пријатеља и сарадника. 

"Седим са колегом Саболчом Палађијем, у шоку смо. Боли. Не желимо да верујемо да Золи неће данас да се појави на тренингу. У недељу увече је водио тренинг екипе. Јуче смо разговарали", рекао је Жембери за "НемзетиСпорт".

Он је открио да је српски стручњак од јануара требало да напусти кормило ТСЦ-а и да седне на клупу мађарског Хонведа.

"Био је близу договора с Хонведом, да преузме улогу шефа струке", потврдио је Жембери.

Председник ТСЦ-а је подсетио какав је само значај Саба био за клуб који је са њим на челу стигао од српске лиге до мечева са бившим шампионом Европе.

"Играче првог тима, али и децу која се тек пробијају, све их је он селектирао. Радио је овде две и по године, тренер је био две године. Не знам ни како ћемо моћи да одиграмо две наше преостале првенствене утакмице. Телефон ми звони сваки минут. Људи су га поштовали и волели. Био је таква особа, лако га је било волети. Као колега, увек је давао све од себе. Несхватљиво је ово што се десило", додао је Жембери.

За сада се сумња да је Сабо умро од срчаног удара, а познато је да се није осећао добро неколико дана пред смрт. 

Од њега су се опростили његов некадашњи саиграч Саша Илић, клубови у којима је оставио дубок траг попут Војводине и Партизана, као и бројни фудбалски радници. 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)