КЛОП ОПЕТ ДИГАО ГЛАС: Нисам сигуран да је ВАР добра идеја

Novosti online

10. 12. 2020. у 10:13

КЛОП ОПЕТ ДИГАО ГЛАС: Нисам сигуран да је ВАР добра идеја

Фото: Танјуг/Jan Kruger, Pool via AP

МЕНАЏЕР Ливерпула Јирген Клоп све чешће се сукобљава са фудбалским естаблишментом. Месецима већ лобира да се у Премијер лиги дозволи пет измена, а постао је и један од ватренијих противника ВАР-а и то након што је видео технологија коначно стекла позитивну репутацију код већине његових колега.

– Ја сам био од оних који су говорили да је ВАР добра идеја, али сада више стварно нисам сигуран! И знам, већ чујем како сви гунђају, ‘он опет прича о томе’, али трајало је предуго и свима њима на терену је било хладно – рекао је немачки стручњак, мислећи на утакмицу Лиге шампиона између његове екипе и Мидтјиланда, на којој је било неколико спорних одлука ВАР-а.

Фудбалери данског тима су до изједначења дошли голом из пенала који је досуђен након што је помоћни судија показао офсајд.

Снимак је прегледан, а главни арбитар је ипак показао на белу тачку.

У наставку утакмице Митјиланду је поништен гол због офсајда, а затим и Ливерпулу због играња руком. У оба случаја одлука је донета након консултације са ВАР собом.

– Све је трајало толико дуго. Ја нисам видео снимке и не знам да ли су у праву и да ли су имали тешке одлуке, али требало им је по три или четири минута сваки пут, играчима је постало хладно док су чекали – рекао је Клоп после меча.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)