СИНИША МАЛИ: Држава помаже 298 клубова са 1,1 милијарду динара

Танјуг

09. 12. 2020. у 13:00

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је данас да је у оквиру програма за смањење негативних последица узроковане корона вирусом, држава обезбедила 1,1 милијарду динара за подршку спорту.

СИНИША МАЛИ:  Држава помаже 298 клубова са 1,1 милијарду динара

Синиша Мали / Фото Ж. Кнежевић

Мали је у Скупштини Србије казао да је обезбеђена помоћ за 298 клубова широм земље за различите спортове, међу којима су кошарка, рукомет, ватерполо, веслање, текводно, тенис, карате, џудо, кајак…

“Сви клубови из прве и друге лиге добили су помоћ од 600.000 динара до 8,5 милиона динара у зависности од тога да ли имају међународна такмичења. За највећи број тих клубова је помоћ у висини њихових годишњих буџета”, рекао је Мали.

Он је додао да је спорт важан за промоцију земље, али и здравље нације.

Мали је навео да је буџет Министарства омладине и спорта за 2021.годину већи у односу на иницијални буџет тог министарства за ову годину.

Прецизирао је да је у Предлогу буџета за 2021.годину за Министарство омладине и спорта предвиђено 6,4 милијарде динара, а да је иницијални буџет за ову годину био 5,6 милијарди динара.

“Ми смо у овом буџету обезбедили, не само новац за око 570 националних признања и 400 стипендија које преко министарства дајемо на годишњем нивоу, већ и за велика међународна такмичења”, рекао је Мали.

Како каже, обезбеђен је новац за европско првенство у одбојци за жене, квалификациони турнир за Олимпијске игре за кошаркаше, Светско првенство у атлетици 2022.године, Светско првенство у веслању 2023.године, као и за организацију више од 50 међународних и националних такмичења као што су Школаријада, Светско првенство и школском спорту...

Мали је истакао и да је обезбеђен новац у изноду од преко милијарде динара за завршетак мултифункционалне дворане у Београду.

Реч је о националном тренинг центру за шест спортова - карате, теквондо, џудо, рвање, спортско пењање и стрељаштво.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)