МИРОСАВЉЕВИЋ О АМБИЦИЈАМА ЧУКАРИЧКОГ: Има још много да се игра, циљ је Европа

Бета

07. 12. 2020. у 14:13

МИРОСАВЉЕВИЋ О АМБИЦИЈАМА ЧУКАРИЧКОГ: Има још много да се игра, циљ је Европа

Миросављевић и Матијашевић фото: Н. П.

СПОРТСКИ директор Чукаричког Ненад Миросављевић рекао је данас да до краја такмичења у Супер лиги Србије има још много да се игра и истакао да је циљ екипе са Бановог брда место које води у Европу.

"Генерално, можемо да будемо задовољни, мада смо свесни да је могло и боље. Имали смо неких пропуста, просули смо неке бодове које нисмо смели. Са тих неколико бодова, то би било заиста доста добро", рекао је Миросављевић, преноси клуб.

"Не бих се много обазирао о томе шта ћемо учинити у преостала три меча до краја првог дела шампионата, јер је крајњи циљ најбитнији. Да не околишам, то је место које води у Европу, а има још много да се игра", додао је он.

На питање да ли очекује још бољи Чукарички на пролеће, Миросављевић је одговорио: "Наравно".

"Као велики неуспех апострофирао бих елиминацију из Купа, и у том такмичењу Чукаричком су циљеви били највиши. Искрено, нисмо се надали томе, то је оставило горан укус. То је иза нас, сад се окрећемо првенству и зацртаном циљу", рекао је он.

После 17 одиграних утакмица у домаћем шампионату Чукарички је пети на табели. Уз Чукарички на табели је Пролетер са истим бројем бодова, бод више има суботички Спартак...

"Сваке године првенство је све изједначеније, ево то је кулминирало у текућем шампионату. Велики број екипа је у врху, пођеднаког су квалитета, такође планирају да се боре за место које води у Европу. Сматрам да ми имамо квалитета и да ћемо ми бити ти који ће у међународна такмичења", рекао је Миросављевић.

"Али, једно је то што ми мислимо, једино мерило је терен, ту морамо да покажемо да смо најбољи", додао је.

Како је рекао, због пандемије корона вируса, економија у великом броју земаља је у проблему, а то се рефлектује и на спорт.

"Све је то утицало на трансфере, на продају, на доласке... Па и на наш тим. Имамо изузетно квалитетне играче, интересовање наравно постоји, али је све доста отежано због комплетне ситуације", рекао је Миросављевић.

Чукарички је и у таквој ситуацији појачао своје редове, пошто су на Баново брдо стигли Данило Пантић и Срђан Мијаиловић.

"Успели смо у томе, али исто тако морамо и да продајемо играче, да обезбедимо нормално функционисање и егзистенцију клуба", рекао је спортски директор Чукаричког.

Од пролећа члан Чукаричког биће и Ђорђе Јовановић, некадашњи нападач Партизана, Локерена и Кадиза.

"Биће велико појачање, баш у правом смислу те речи. Одличан је играч, то ће тек показати. На жалост, није имао право наступа у овом делу првенства, али од јануара биће велико освежење за екипу", рекао је Миросављевић.

За разлику од претходних година, кад је зимске припреме обављао на Кипру, Чукарички ће се ове године преселити у Турску где ће боравити од 15. до 29. јануара.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)