ПОСЛЕДЊЕ ЛАЛАТОВИЋЕВО УПОЗОРЕЊЕ: Дозовите се памети, играчи ће добити чисте папире, а постоји интересовање и за мене

Новости онлине

04. 12. 2020. у 12:52

ПОСЛЕДЊЕ ЛАЛАТОВИЋЕВО УПОЗОРЕЊЕ: Дозовите се памети, играчи ће добити чисте папире, а постоји интересовање и за мене

ФОТО: ФК Војводина

ФУДБАЛСКИ клуб Војводина налази се у тешкој ситуацији. Играчи и запослени у клубу нису добили плате, па према речима тренера Ненада Лалатовића утакмица са Мачвом не долази у добром тренутку.

– Утакмица не долази у добром тренутку за нас, играчи су веома разочарани, атмосфера на тренинзима није сјајна. Сад када треба сви да цветамо, да сви буду задовољни, имам утисак као да се боримо за опстанак, као да ништа добро нисмо донели овом граду. Када сваки Новосађанин може да буде поносан дешавају се овакве ствари. Мачва је квалитетан противник, победили су Инђију која је јако добар тим, а ја нећу моћи да рачунам на Симића, Топића, Саничанина и Бојића. Вукадиновић је под знаком питања, као и Андрић, рекао је Лалатовић на конференцији за медије.

Лалатовић је апеловао на све да седну и да се договоре, а као последњу опцију позвао је и председника Србије да пронађе решење.

– На тренинзима имамо 14-15 играча и ја не знам зашто се људи не дозову памети да схвате колико је Војводина велики клуб. Ово је срамота, ја туђе ратове не желим да водим, занимају ме само моји играчи. Апелујем на све, градоначелника, људе запослене у клубу и управу клуба, седите и договорите се. Ако ви то не можете, не знам више коме да се обратим, остаје још само председник Србије. Не могу да верујем да новац не може да се пронађе, није то велики новац, може и град да позајми. Ово је 21. век, а ми молимо да се исплате примања једне велике Војводине. Ја немам ни спортског директора, ни председника, осам месеци сам потпуно сам са својим играчима, немам коме да се жалим, а кад смо узели трофеј сви су трчали овде, нисмо могли да живимо од њих.

ФОТО: ФК Раднички

 

Војводина би могла да остане без играча, а самим тим и значајног новца.

– Играчи сви могу да туже клуб и да добију чисте папире. Имате Топића, који је најбољи задњи везни, калибар Грујића и Матића, ту су милиони. Имате Зукића, Деветка, Вукадиновића, Саничанина, младе играче који треба да стигну из омладинаца, сви они ће сигурно имати добре понуде. Ја то не могу да схватим, како су отишли Мићин и Тедић, који су отишли због једне и по плате, а Чукарички узео 5-6 милиона. Стално се понављају исте грешке, то су људи који изгледа не воле Војводину. Клуб не треба да буде у оваквим проблемима, ово је срамота за највећи клуб у Србији.

Иако би волео да остане до лета Лалатовић би већ ове зиме могао да напусти Нови Сад.

– Имао сам две понуде, било је пред потписивањем уговора, али због коронавируса све је стопирано. Интересовање постоји, видећемо шта ће бити, иако бих заиста волео да у Војводини останем до лета, закључио је тренер Војводине.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)