ДИЈЕГО, ВОЛИМ ТЕ, ТИ СИ НЕУПОРЕДИВ: Емотивно отворено писмо Пелеа Марадони

Novosti online

03. 12. 2020. у 13:50

ДИЈЕГО, ВОЛИМ ТЕ, ТИ СИ НЕУПОРЕДИВ: Емотивно отворено писмо Пелеа Марадони

EPA/Canal Trece/HO ↑ collapse

ЛЕГЕНДАРНИ Пеле обратио се отвореним писмом покојном Диегу Марадони, седам дана након смрти аргентинског фудбалског генија који је умро у 60. години.

Фудбалски свет одавно је подељен ко је од двојице велемајстора зелених терена најбољи свих времена, толико да је чак и ФИФА одустала од поређења и заједно их прогласила најбољим играчима 20. века.

Пеле се у отвореном писму обратио Марадони, али и остатку света, тврдећи да је Марадона био неупоредив.

- Прошло је седам дана откако си нас напустио. Многи људи су волели да нас упоређују. Био си геније који је очарао свет. Мађионичар са лоптом у ногама. Али пре свега, за мене ћеш увек бити драги пријатељ великог срца.

- Знам да би свет био боље место када би наша поређења оставили по страни и фокусирали се на то да нас цене због онога што смо урадили на терену. Стога, желим да ти кажем да си ти неупоредив. Твоје путовање је било засновано на искрености. На свој јединствени начин, научио си нас да чешће треба да кажемо „волим те“.

- Твој брзи одлазак спречио ме је да ти лично кажем да те волим, па ћу ти сад написати: Волим те, Дијего. Драги мој пријатељу, хвала ти на целој нашој авантури. Једног дана, у рају, ти и ја ћемо играти заједно. Биће то први пут да дижем руке славећи победу на терену без постигнутог гола. То ће бити зато што ћу моћи поново да те загрлим - написао је Пеле у писму Марадони.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)