САЊАО САМ СВОЈУ САХРАНУ: Миха говорио о тешким тренуцима и како му је помогао меч Звезде из Барија

Novosti online

01. 12. 2020. у 11:20

ИТАЛИЈАНСКИ медиј је у фокус ставио Михајловићеву љубав према црвено-белима са речима да ће Синиша једног дана сигурно постати тренер клуба са Маракане

САЊАО САМ СВОЈУ САХРАНУ: Миха говорио о тешким тренуцима и како му је помогао меч Звезде из Барија

Синиша Михајловић Фото ЕПА

Српски тренер и стратег Болоње Синиша Михајловић у великом интервјуу за Скy открио је неке интимније и скривене детаље из свог приватног живота истакавши да је човек који се не боји више да заплаче након тешке борбе са болешћу.

Михајловић је успео да се излечи од леукемије и то је већином храбро, за каквог је увек и гласио, успео да изгура на херојски начин.

- Живот је фантастична ствар, поготово када пролазите кроз нешто кроз шта сам ја пролазио. Онда уживате у сваком моменту, у сваком детаљу. Практично сам рођен два пута. Прво у фебруару 1969. године, а онда 50 година касније. Видети јаког човјека да плаче је посебна ствар, са болешћу сам научио да износим своје емоције, научио сам да плачем и није ме срамота тога. Никога не би требало срамота да буде. Пре тога, све сам држао у себи, онда сам схватио да је плакање добра ствар, као и показивање љубави према људи - рекао је Михајловић.

Упитан да ли се плашио, Синиша је открио да уопште није било лако када остане сам, ноћу, са својим мислима.

- Сањати своју сахрану, неколико пута, је веома чудно. Никада нисам изгубио наду, све сам то повезао са својом жељом за борбу. Хранио сам своју храброст. Наравно, доктори су имали велику улогу у свему томе јер без тога бих био храбар али не бих успео - навео је Михајловић.

Разни људи су, по његовим речима, долазили да га поздраве и бодре у бици коју је јуначки износио на својим плећима.

- У мени су се пробудила два осећања - радости, јер видим све те људе са балкона како су се окупили само да ми дају подршку и да ме поздраве. Срећан сам што сам видео колико људи ме воли. Али, исто, сам се осећао и тужно што не могу да буде са њима. Нисам никада имао сумњу, знао сам да ћу да успем - казао је Михајловић.

Италијански медиј је у фокус ставио Михајловићеву љубав према Звезди са речима да ће Синиша једног дана сигурно постати тренер црвено-белих.

- Најбитније сећање је свакако освајање Лиге шампиона са Звездом, мојим омиљеним клубом. Та победа не може да се упореди ни са једном другом - нагласио је Синиша.

Упитан, по ко зна који пут од стране Италијана, о рату у бившој Југославији, тренер Болоње је имао јасан став.

- Желео бих да се не сећам ничега из ратног доба, а у другу руку волео бих да се сећам сваког детаља до краја мог живота. У рату нема победника и доминантна боја је црвена, боја крви. Крви недужних људи - навео је Михајловић.

За крај, Синиша је послао поруку у којој јасно истиче да је давање крви веома битно и да то некоме може спасити живот. За то се не одваја много времена, а племенит је акт. Никада не губите жељу за животом и борбом, закључио је Михајловић.

(Телеграф) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)