КОРОНА НЕМИЛОСРДНА ПРЕМА АУСТРИЈАНЦИМА: Аустриа у великом минусу због вируса

Танјуг

01. 12. 2020. у 10:47

КОРОНА НЕМИЛОСРДНА ПРЕМА АУСТРИЈАНЦИМА: Аустриа у великом минусу због вируса

ФОТО: ЕПА

АУСТРИЈСКОМ фудбалском прволигашу "Аустриа" из Беча корона вирус криза задала је тежак ударац по финансије, са огромним "минусом" у буџету за текућу пословну годину 2019/2020.

Након дербија, у којем су против локалног ривала "Рапид-а" изборили један бод, уследио је прави шок, пошто је саопстено да је у прошлој сезони остварен огроман минус од чак 18,884 милиона евра.

Актуелно стање у буџету пре пореза, камата и отписа, такође, је јасно негативан са минусом 11,903 милиона евра.

У извештају се наводи да су отпали један велики национални и један међународни спонзор. Актуелна корона криза, како се наводи, отежава наплату потраживања од стране клуба.


На основу тих губитака због изостанка новца од два велика спонзора настала је двоцифрена милионска рупа у буџету клуба са дугом традицијом и бројним државним титулама.

Такође, због корона мера клуб је претрпео огромне изостанке прихода и имао је додатне трошкове од марта па све до актуелне сезоне.

"Пословни модел "Аутриа" био је увек заснован на редовном учешћу у европским такмичењима и на трансферима. Ти приходи су у сезони 2017/2018, када је клуб последњи пут ушао у групну фазу Евролиге износили 11,5 миллиона евра, и тиме више од једне трећине тадашњих прихода", наводи се у саопштењу.

Клуб је, због финансијског проблема, израдио каталог мера којим треба да се осигура повратак у европска такмичења.

"Једна од тих мера је да заједно са стратешким партнерима осигурамо да клуб може да се развија редовним учешће у европским такмичењима и уз трансфере", наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)