НИЈЕ БИЛО ЛЕКАРСКЕ ГРЕШКЕ: Марадонин лекар изнео своју верзију приче

Novosti online

30. 11. 2020. у 12:48

НИЈЕ БИЛО ЛЕКАРСКЕ ГРЕШКЕ: Марадонин лекар изнео своју верзију приче

ФОТО: ЕПА

ЛИЧНИ лекар Дијега Марадоне Леополд Луке који је под истрагом због могућег занемаривања у лечењу славног фудбалера, позвао је представнике аргентинских медија и одговарао на њихова питања.

- Није било лекарске грешке. Све што је могло да се уради је урађено. Немам шта да замерим себи. Волео сам Дијега и све сам радио да му буде боље, само сам му ја остао. Нисам одговоран за то шта се догодило, поносан сам на све што сам направио за Дијега и његову породицу. Често сам му виђао кћерке, а браћа ме обожавају - рекао је Луке и додао:

- У четвртак ме избацио из куће и извређао. Откад се разболео тако је поступао са свима. Ни са кћеркама није хтео да прича. Рекао сам му да не идем док не устане из кревета. Успео сам да га дигнем и онда сам отишао. Његова смрт није последица грешке. Срчани удар је нешто што се могло догодити таквом пацијенту, потпуно је нормално да тако умро неко ко има такву историју болести.

Након што је појаснио шта се догађало у последњим данима Марадониног живота, Луке је причу проширио на цели период у коме је помагао аргентинској легенди.

- Дијего је јако дуго био тужан и депресиван. Недостајали су му родитељи. Трудио сам се да му увек будем на располагању. И такав је био прејак, нисте му ништа могли наметнути, био је ужасно тврдоглав. Требало је да иде на одвикавање од алкохола, али није желео.

- Морали смо да нађемо баланс између таблета које је узимао и алкохола који је пио. Радио је шта је хтео, нико му није могао ништа. Знам да ће сада новинари тражити крв након његове смрти, али нисам крив. Једино што сам скривио је што сам га волео. На располагању сам истражним органима, немам шта да кријем - рекао је Луке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)