РЕАЛНОСТ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Играче избацили на улицу, а они тражили да спавају на стадиону

Новости онлине

29. 11. 2020. у 08:44

РЕАЛНОСТ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Играче избацили на улицу, а они тражили да спавају на стадиону

Фото: М.Вукадиновић

ТРЕНЕР фудбалера Мачве Драган Аничић одлучио је да проговори о проблемима у шабачком суперлигашу.

Од како је кормило напустио председник Ивица Краљ, нижу се проблеми, те су поједини играчи чак избачени из својих станова.

Немајући куд, тражили су од клуба да спавају – на градском стадиону у Шапцу.

- Обећао сам пре извесног времена да ћу престати да причам о недаћама које нас већ дуго времена прате и да ћу се фокусирати искључиво на терен и збивања на њему, али сам игром случаја приморан да то обећање прекршим. Уместо да се ситуација побољшава, нама је из недеље у недељу све горе и горе. Пре два дана због неплаћених станарина неки првотимци су остали без станова и тражили су да их сместимо на стадиону. То ме је баш гануло пре свега као човека, а не као тренера. Колико год сам био изнервиран тиме, толико сам и поносан колико су ти млади људи спремни да се жртвују за заједнички успех", рекао је Аничић и додао.

- Када у највишем рангу немате обезбеђене елементарне услове, тешко је причати о игри и резултатима. Додуше, имамо нека обећања да ће се све поправити, али за сада све остаје на томе", подвукао је Аничић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miki

29.11.2020. 10:53

Pre svega potrebno je razgraniciti zelje i mogucnosti. Sport u Srbiji nema sistemski nacin finansiranja vec kako se ko snalazi. To je veoma tezko. Isti taj problem imaju mnoge zemlje. Mozda je resenje profesionalna liga sa 10 timova. Mozda vracanje na amaterski nivo sa nekoliko profesionalnih klubova koji se selekcionisu najtalentovanijim igracima iz cele zemlje. Ovako je tezko igracima,trenerima kao i ljudima koji vode klubove.