ИВИЦА ДАЧИЋ: Марадона народски човек, симбол игре са емоцијом

Танјуг

27. 11. 2020. у 10:38

ДИЈЕГО Армандо Марадона је симбол фудбалске игре која има емоцију, рекао је председник Народне скупштине Ивица Дачић о легендарном аргентинском фудбалеру, чији је дрес добио на поклон када је посетио стадион Бока Јуниорса у Буенос Ајресу.

ИВИЦА ДАЧИЋ: Марадона народски човек, симбол игре са емоцијом

Никола Скендерија

Дачић је изразио жаљење што није упознао Марадону, који је преминуо пре два дана, али је испричао да су му приликом посете аргентинској престоници, када је отварао Булевар Србија, на стадиону Бока Јуниорса поклонили Марадонин дрес са бројем 10, на коме пише Ивица Дачић.

- Тада су ме питали шта ме ту интересује и одвели ме на стадион Бока Јуниорса. Ту су ми поклонили Марадонин дрес са бројем 10. На њему су написали Ивица Дачић, а ја сам њима поклонио дресове Звезде и Партизана са потписима свих играча, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је испричао да је тада ушао и у Марадонину ложу која, каже, није ништа луксузно ни спектакуларно.

- Марадона је био народски човек, једноставан. Овај стадион је иначе специфичан, зову га бомбоњера, јер је усправан”, казао је Дачић.

Дачић је навео да се стадион налази у сиротињском делу Буенос Ајреса, у којем је све подређено Марадони, за којег каже да је постао симбол не само фудбала, него уметности, лепршавости – игре.

- Не неког индустријског фудбала... За разлику од немачког фудбала који је машински, постоје бразилски и аргентински фудбал, који имају емоцију, и то је у правом смислу те речи игра”, рекао је Дачић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)