ПОСЛЕДЊА МАРАДОНИНА ЖЕЉА НИЈЕ ИСПУЊЕНА: Дијеговој породици се није свидела идеја највећег фудбалера свих времена

Новости онлине

27. 11. 2020. у 08:34

ЛЕГЕНДАРНИ фудбалер Дијего Марадона је сахрањен, после много нереда у Буенос Ајресу, а ништа мирније није било ни у другим градовима где је оставио траг.

ПОСЛЕДЊА МАРАДОНИНА ЖЕЉА НИЈЕ ИСПУЊЕНА: Дијеговој породици се није свидела идеја највећег фудбалера свих времена

ФОТО: АП

На обдукцији Марадоне радило је пет форензичких патолога и утврђено је да је умро од кутне, конгестивне и хроничне срчане инсуфицијенције. Овај проблем је даље генерисао и акутни едем плућа, што је довело до трагичног исхода, а сада се појављују нови детаљи...

Првобитне информације говориле су да га је рођак Ерера последњи видео, ноћ уторак на среду, док је у међувремену утврђено да је Марадона давао знаке живота и наредног јутра.

Наиме, медицински брат Рикардо обишао га је у среду око 6.30 и тврди да је Марадона тада дисао.

Током аутопсије утврђено је да је Марадона умро у среду око подне, дакле око шест сати пошто је последња особа видела да даје знаке живота.

Занимљиво је да је Марадона пре смрти рекао пријатељима да жели да га "балсамују и изложе навијачима", што се на крају наравно није десило...

- Када је споменута идеја статуе, Марадона је рекао 'не, хоћу да ме балсамују'", рекао је његов пријатељ новинар Мартин Аревало уз додатак да је "Ел Пибе" тако желео да заувек остане са навијачима, али његова породица није потврдила ове приче и одлучила се за класичну сахрану.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)