САХРАНА ВЕЛИКОГ ДИЈЕГА: Ковчег са посмртним остацима стигао у Врт мира, нереди на улицама (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

26. 11. 2020. у 22:25 >> 00:14

САХРАНА ВЕЛИКОГ ДИЈЕГА: Ковчег са посмртним остацима стигао у Врт мира, нереди на улицама (ФОТО/ВИДЕО)

Фото АП

У ВРТУ мира у Белависти, североисточно од Буенос Ајреса у току је сахрана легендарног фудбалера Дијега Арманда Марадоне.

Ковчег са његовим телом био је претходно изложен у председничкој палати у Буенос Ајресу, а прекривен је аргентинском заставом, дресом репрезентације са бројем 10, који је носио Дијего, као и дресом Боке јуниорс.

Марадона је преминуо у среду у свом дому од последица срчаног удара. У Аргентини је проглашена тродневна жалост.

Ковчег са посмртним остацима легендарног фудбалера стигао је на коначно пребивалиште у Врт мира који се налази у предрађу престонице Аргентине.

Посмртни остаци Дијега Арманда Марадоне почиваће поред његових родитеља. 

Тело аргентинског фудбалера ће по његовој жељи бити кремирано. У току је помен пред пријатељима и члановима породице. 

Стање на улицама је хаотично, док чекамо да тело Аргентинске легенде стигне у Врт мира у Буенос Ајресу можемо да видимо да је стање на улици хаотично. 

Дошло је и до сукоба Марадониних присталица и полиције

ФОТО: ЕПА

Велики број навијача прати поворку са сандуком покојног фудбалера. 

 

Навијачима је и даље тешко да се помире са Дијеговим одласком. 

 

Тренер Тотенхема Жозе Мурињо је рекао "Постоји Марадона, а постоји и Дијего. О Марадони не морам да причам, свет га познаје и неће га заборавити. Дијего је другачији. Био је мој добар пријатељ. Видели смо се неколико пута, али смо се често чули телефоном. Био је човек великог срца. Е, тај човек ће ми недостајати", рекао је Мурињо.  

Интернетом кружи фотографија преминулог Дијега Арманда Марадоне коју је направио запослени у погребном предузећу, а која је згрозила свет! Поменути запослени је злоупотребио функцију, сликао се са преминулим фудбалером уз подигнути палац према горе. 

Како је тренутно испред Врта мира погледајте овде: 

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Ljube

27.11.2020. 01:30

Koja rulja , samo jedan ,ponavljam jedan fudbaler ,sa vecim talentom za to preminuo ,i celi svet u zalosti (?) ,na nogama ,televizije bruje po celi dan ,ili korona ili je Maradona ,trece nema .Ljudski rod ,definirivno pukao ,nikada skolovaniji ,nikada sludjeniji i zavedeniji ,porobljeniji .

Komandant 1001

27.11.2020. 17:52

@Ljube - Da, samo jedan fudbaler, ali jedan od najvećih kojega zna i divio se ceo svet....da, Korona koja je nejveći neprijatelj ljudi na svetu...pa valjda treba o tome da se piše "sluđenom svetu"