ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА ЛЕГЕНДАРНОГ МАРАДОНЕ: Ако умрем желим само једно...

Novosti online

25. 11. 2020. у 19:35

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА ЛЕГЕНДАРНОГ МАРАДОНЕ: Ако умрем желим само једно...

ФОТО: ЕПА

Контроверзе, дрога, алкохол, жене и фудбал су речи којима се укратко може описати Дијего Марадона који је уједно био и икона свог континента и света спорта због специфичног микса дара и порочности какав се вероватно никад није родио.

Марадона је у среду преминуо у шездесетој години и иза себе је оставио завештање које никад неће бити заборављено док је фудбала, али је често током живота радио од данас до сутра.

Међутим, увек је био свестан и своје заоставштине и онога што је урадио као освајач Светског првенства 1986. године са Аргентином.

"Ако умрем, хтео бих да се родим опет као фудбалер. И хтео бих опет да будем Дијего Армандо Марадона. Ја сам играч који је пружио људима толико радости, то је мени довољно јер ја имам довољно",  рекао је Марадона 1992. године за аргентинске медије.

Вест о његовој смрти у среду снажно је одјекнула, па су сви фудбалски заљубљеници напрасно схватили без каквог играча је свет остао. Да подсетимо, последњих недеља је имао здравствених проблема какви су га пратили годинама уназад.

Оперисао је и хематом у глави, остао је жив пре две недеље, што је изазвало одушевљење навијача који су у Ла Плати пружили подршку легенди, чије срце две недеље није издржало.

(ТЕЛЕГРАФ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)