ОГЛАСИО СЕ И НЕМАЊА МАТИЋ: Позивам председника Вучића да убеди Видића да преузме одговорност спасавања српског фудбала

Novosti online

25. 11. 2020. у 13:25

ОГЛАСИО СЕ И НЕМАЊА МАТИЋ:  Позивам председника Вучића да убеди Видића да преузме одговорност спасавања српског фудбала

FOTO: Nebojša Paraušić

СВИ знамо да је председник Александар Вучић велики љубитељ спорта, стога га позивам да да свој допринос тако што ће покушати да убеди Немању да преузме ту одговорност и крене у акцију спасавања српског фудбала.

Коначно је Немања Матић отворио душу и објавио, пре неколико дана најављену, подршку имењаку Видићу после критика на рачун Фудбалског савеза Србије.

- Сматрам да је својим радом, поштењем, фудбалским знањем, професионализмом, посвећености фудбалу, способан да наш фудбал одведе на врх Европе, где је и сам био као играч. Ако се комшије могу похвалити да имају своје највеће легенде на челу фудбалског савеза, зашто и ми не урадимо исто.

Велики Немања Видић на целу ФСС, док ово пишем, суза ми у оку од среће на помисао да ово може да се деси. Немања би вратио наду фудбалској Србији, народ би се вратио на стадион, да подржи своју земљу. Не бисмо морали да делимо карте и молимо људе да дођу на стадион (ФСС зна о чему причам) - навео је Матић.

- Не тражим да се било ко отера, него тражим да Немања Видић одлучи ко треба и шта треба да ради у нашем фудбалу, јер имам апсолутно поверење да ће урадити све за добробит нашег фудбала -  додаје Матић.

- Мора добити и подршку државе Србије, јер је фудбал веома битан. Сви знамо да је председник Александар Вучић велики љубитељ спорта, стога га позивам да да свој допринос тако што ће покушати да убеди Немању да преузме ту одговорност и крене у акцију спасавања српског фудбала. Промашили јесмо Евопско првенство, немојте да промашимо Немању Видића - наводи Матић.

Фото: Танјуг

- Хрватска за свог председника Фудбалског савеза има Давора Шукера, који је био најбољи нападач Европе, један од најбољих играча Реал Мадрида и верујем да играчима није свеједно кад испред њих стане неко са таквим именом као што је Шукер, подсећа Матић.

- Црна Гора на челу фудбала има ВЕЛИКОГ Дејана Савићевића, једног од најбољих играча свих времена на нашим просторима. Прошло је доста година од када је Дејо играо фудбал, али и дан данас се навијачи Звезде и Милана сећају мајстора, препричавају његове акције. Када се појави на скуповима УЕФА, сви га, као и Давора Шукера, уважавају и имају велико поштовање према њима, а самим тим и земљама које они представљају.

Исто су урадили и Немци пре 15 година, истиче Матић.

- Када је немачка репрезентација била у великој кризи, тада су одлучили да је време за промене и поставили су Матијаса Замера, освајача Златне лопте за главног одговорног за организацију свих селекција и првог тима. Данас је њихов фудбал ту где јесте, понајвише захваљујући њему.

Матић је дао и појашњење зашто се пре три месеца повукао из репрезентације.

- Пре почетка квалификација за Европско првенство, људима у Савезу сам скренуо пажњу на неколико ствари које би могле да нас коштају пласмана на Европско првенство.

Рекао сам да ако се те ствари не промене “налетећемо” на неку мало озбиљнију репрезентацију и напуниће нам мрежу (десила се Украјина 5:0). Такође, рекао сам да се нећемо пласирати ни кроз Лигу нација, јер нам Бог неће дати (десила се Шкотска).

Како моји савети нису прихваћени, осећао сам се одбачено и нисам желео да сметам, нити да више учествујем у свему томе - истакао је Матић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

ANTE BAN

25.11.2020. 14:02

Žalosti me činjenica što mi- Hrvati- danas tako dobro kotiramo u najpopularnijoj igri, a naše komšije tako slabo! PRAVO RJEŠENJE- je baš ovo gore predloženo; da predsjednik FS Srbije bude veliki vodja- A.Vučić!