ЛЕГЕНДАРНИ ШПАНАЦ ОПТУЖЕН ЗА СЕКСУАЛНИ НАПАД: Додиривао ме је сваког дана, говорио свима да ме воли

Novosti online

25. 11. 2020. у 11:15

ЛЕГЕНДАРНИ ШПАНАЦ ОПТУЖЕН ЗА СЕКСУАЛНИ НАПАД: Додиривао ме је сваког дана, говорио свима да ме воли

Фото: EPA-EFE/BUDDHIKA WEERASINGHE

БИВШИ репрезентативац Шпаније Давид Виља под истрагом је због оптужби Американке Скајлер Бадиљо, бивше раднице у Њујорк ситију, да ју је легендарни нападач црвене фурије сексуално узнемиравао док је играо за клуб из МЛС-а.

- Сваког је*еног дана ме је додиривао и то пред сведоцима који нису реаговали. Стално је тражио изговоре да ме додирује, једном ми је пришао с леђа, ставио руке на моје кукове и прибио ме уз радни сто. Говорио је и мени и другим људима да ме воли. Једном ми је то рекао и док му је дете било у крилу. Питао ме је који алкохол желим да ми купи иако сам тада имала мање од 21 годину - рекла је између осталог Бадиљо у интервјуу за Атлетик, додавши да су њени надређени знали шта се дешава, али нико није реаговао.

На крају је филијала Манчестер ситија покренула интерну истрагу, иако је Виља пре две фодине отишао из њујорка, а прошле сезоне се и опростио од фудбала у јапанском Кобеу.

- Давид је за цео случај први пут чуо летос, две године након што је напустио клуб. Иако нема ништа са овим оптужбама он је сарађивао са истражитељима јер сматра да је ово осетљива тема и да жртве узнемиравања имају право на заштиту. Ипак, остаје при тврдњи да су оптужбе на његов рачун неистините - рекао је Виљин ПР.

Клуб је у изјави коју је дао раније овог месеца признао да је "мали број играча и особља учествовао у неприхватљивом понашању које укључује непотребан физички контакт, коментаре на рачун изгледа и одевања", али није именовао Виљу нити било кога другог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)