СУДБИНА СЕЛЕКТОРА У РУКАМА ИО ФС СРБИЈЕ: О Тумбаковићу одлучује 15 људи!

Н. ИЉУКИЋ

24. 11. 2020. у 06:30

ДА прође још Русија, па ћемо да седнемо, све анализирамо и кривце за овај неуспех "гађамо" директно у главу!

СУДБИНА СЕЛЕКТОРА У РУКАМА ИО ФС СРБИЈЕ: О Тумбаковићу одлучује 15 људи!

FOTO: Nebojša Paraušić

Овом реченицом је Љубиша Тумбаковић најавио меч последњег кола Лиге нација, можда и не слутећи да ће на њему "орлови" касно да "петардом" погоде Русе.

Тумбаковић је можда слутио и да ће му та утакмица од прошле недеље бити и последња на клупи А репрезентације. Врло лако може да се деси да је та блистава партија, рачунајући и онај тријумф против Норвежана у Ослу, у полуфиналу баража за ЕП, уствари оно најбоље што смо видели од још актуелног селектора и његовог тима.

ОДЛАЗИ И МАТИЈАШЕВИЋ?

У СЛУЧАЈУ да оде Љубиша Тумбаковић за њим би могао да оде и актуелни спортски директор Владимир Матијашевић, који је већ нагласио да су за неуспех "орлова" криви сви, али да он није учествовао у довођењу Тумбаковића на селекторско место.

Занимљиво је да су њих двојица имали и прилично контрадикторне изјаве у вези са капитеном Коларовом. Тумбаковић је тврдио да против Шкотске није играо због повреде, док Матијашевић и даље тврди да је својим очима видео поруку у телефону у којој му Интер брани да обуче дрес Србије.

Иначе, о судбини Љубише Тумбаковића ће у Старој Пазови да одлучује 15 чланова Извршног одбора ФСС. Питање је само да ли ће се та ванредна седница одржати уживо, или "онлајн" због све горе епидемиолошке ситуације са вирусом корона и препоруке да у затвореном простору не би требало да буде више од пет особа. Било како било, тих 15 чланова ИО ФСС ће можда већ сутра да прекину сарадњу са Љубишом Тумбаковићем или је можда и наставе.

Дакле, потребна је већина од ових 15 гласова, па да Тумбаковић остане или оде. Како се очекује, могуће је да ће актуелни селектор да изнесе исцрпан извештај о томе шта је урађено и шта је могло да буде урађено за време његовог мандата од јула 2019. године и после 14 мечева, у којима је седео на клупи "орлова". Можда јавност и сазна детаље из тог извештаја који је Тумбаковић најавио пре неколико дана, када је рекао да ће се "кривци гађати директно у главу".

За сада је познато само да је јавност огорчена због пропуштене прилике да се оде на ЕП после више од две деценије, први пут под заставом Србије. Много више су навијачи љути на капитена Александра Коларова који је данима, од окупљања, па до три сата пред финалну утакмицу са Шкотском, ћутао о томе да нема дозволу Интера и тренера Контеа да игра за своју репрезентацију, јер се клуб у којем зарађује плату уплашио да се не погорша стање тек залечене повреде.

Због тога се и очекује да одговори на нека још неразјашњена питања која буду пронађена у том стручном извештају Љубише Тумбаковића. Уколико он од среде престане да ради у ФСС, на Теразијама 35 ће имати пуна три месеца да пронађу новог селектора.

ИО ФСС

У ИЗВРШНОМ одбору ФСС су: Славиша Кокеза, Ненад Бјековић, Марко Пантелић, Новица Тончев, Драган Симовић, Душан Мракић, Милош Миљанић, Милан Караџић, Марјан Рнић, Јанош Жембери, Бранко Стојаковић, Драган Илић, Драгомир Лазовић, Саша Бајчетић и Бојан Павићевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)