ЧУВЕНИ СПОРТИСТА УЗ СУЗЕ ОТВОРИО ДУШУ: Зовем се Синиша Михајловић и родио сам се два пута (ВИДЕО)

Милица ОСТОЈИЋ, Рим - специјално за "Новости"

15. 11. 2020. у 21:36

"НЕ клепећи нанулама: Не силази са чардака и не питај где сам био.Зашто су ми очи плачне, Због чега сам сузе лио?"

ЧУВЕНИ СПОРТИСТА УЗ СУЗЕ ОТВОРИО ДУШУ: Зовем се Синиша Михајловић и родио сам се два пута (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Чује се чувена песма, коју је највише волео отац Синише Михајловића и сузе се појавише у очима нашег шампиона, у студију у ударном недељном поподневном термину италијанске Раи 1, у емисији "Доменика Ин". Ексклузивни гости - Синиша Михајловић и његова супруга Аријана. Потресно поподне сећања на детињство, на животне борбе, на последњу битку са тешком болешћу, на сећање на родитеље.

Исповест борца на фудбалском терену, борца за победе, борца у најтежој утакмици живота, победити леукемију у болничкој соби " Света Урсула у Болоњи, и све је то исписано у управо објављеној књизи "Ла Партита де ла Вита" (Утакмица живота). Аутори - Синиша Михајловић и Андреа Ди Каро.

- Зовем се Синиша Михајловић и родио сам се два пута: први пут у Вуковару, 20. фебруара 1968. године у бившој Југоставији, данашњој Хрватској од мајке Хрватице и оца Србина. Други пут родио сам се 50 година касније, 29. Октобра 2019. Године у болници Света Урсула у Болоњи захваљујући трансплантацији коштане сржи. Играо сам много утакмица и живио пуно живота, ова је била утакмица живота - цитат је из његове књиге.

Тешко детињство, сиромаштво, тежина постојања, тежина изазова, победе и падови - али како и Италијани кажу не одустани никада, а то је и Синишино животно гесло.

Михајловић и његова супруга Аријана нису крили сузе и емоције током разговора.

Фото: Принтскрин

Причао је како се страх побеђује храброшћу. Како је вест да је оболео од леукемије примио од лекара који му је, пре него што је саопштио резултате анализа, рекао - ти мораш да успеш да поднесеш велику бол".

И стиже истина и треба наћи у себи упоришну тачку како даље, како не посрнути, не пасти у неку врсту депресије, већ се борити. И како је уследила одлука да то саопшти на конференцији за штмапу, да не буде нагађања и олаких прича, изнети истину лично у јавност. И кренути у битку за живот.

Фото: Принтскрин

Синиша је причао о онима који су му помогли да иде напред, давали снагу. Породица, сарадници, читава Болоња, подшке из Италије и Србије и пријатеља са свих страна земаљске кугле. Ту си били и познати и непознати, докторка која је била све време поред њега и која се укључила у емисију и имала је само речи дивљења и хвале за борбеност нашег шампиона.

- Написао сам ову књигу да помогнем онима који се суочавају са болешћу и боре - поручио је. 

Фото: Принтскрин

Причао је наш ас и о сусрету са Аријаном, која је напустила телевизијску каријеру јер се од првог момента упознавања посветила Синиши са којим има петоро деце. О породици која је на првом месту, на пиједесталу, јер се они савршено и снагу налазе у заједништву. Обоје су нагласили важност доброг васпитања деце јер је Аријана била нежна посвећена мајка, Синишина брижни емотивни отац, али правила су морала да се поштују.

Синиша је на крају закључио да "има још много година пред собом", што је потврдио и информацијом да је управо обавио контролу здравља и да је све у најбољем реду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)