ГОРДАН ПЕТРИЋ ЗА "НОВОСТИ": За борбене Шкоте је сваки меч финале

Н. ИЉУКИЋ

12. 11. 2020. у 09:00

ГОРДАН ПЕТРИЋ ЗА НОВОСТИ: За борбене Шкоте је сваки меч финале

ФОТО: М. Вукадиновић

АКО ико познаје Шкоте и њихов фудбал у душу од свих Срба, онда је то Гордан Петрић (51).

Некадашњи ас Партизана, који је после Хумске 1 носио дресове Данди јунајтеда (1993-1995), славног Ренџерса (1995-1998) и Хартса (1999-2001), зна како Шкоти дишу испред стадиона, на стадиону, у свлачионици, на терену...

- Да знате да они долазе у Београд мотивисани онолико колико је мотивисана и наша репрезентација. Имају у свом саставу играче који сваке среде или сваког викенда играју мечеве које доживљавају као неко финале. Навикли су да играју пред пуним стадионима, али су се донекле навикли и на нове околности и празне трибине које ће да их дочекају и у Београду - рапортира из Словеније за "Новости" Гордан Петрић, само што је јуче завршио јутарњи тренинг у својој Горици, на чију клупу је сео овог лета.

Асови робертсон и мектоминеј

ЗА разлику од селекције Србије, где ће бити много асова из великих европских клубова на терену и на клупи, Шкоти се највише уздају у двојицу.

- Робертсон из Ливерпула и Мектоминеј из Манчестер јунајтеда су најзвучнија имена, али ће и остали показати зашто Шкотску краси епитет колективне, упорне и одговорне екипе - каже Петрић.

Кроз ниске београдске облаке данима се осећа да Србија игра историјски меч против Шкота.

- Нас можда није било 20 година на том првенству, али они су га последњи пут играли пре 24 године. Поред тога, у Београду ће да се боре за прилику да следеће године играју шампионат у својој земљи, јер су у групи која ће се играти у Лондону и Глазгову - додаје Петрић.

Али црта патриотизма и оптимизма исијава из некада сјајног штопера којег су Шкоти одавно снимили и изабрали, јер је био као рођен за њихов стил игре.

- Ми имамо боље играче на папиру. Надам се да ће то да буде очигледно и на терену. Они форсирају формацију 3-4-1-2, наш селектор воли систем 3-4-3. Али очекујем тактичку борбу, чији исход може да одлучи један генијалан потез, једна грешка - закључује Петрић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)