МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ЛЕГЕНДЕ АРГЕНТИНЕ: Марадоних психолог открио шта се дешава са славним фудбалером

Бета

11. 11. 2020. у 12:33

ПСИХОЛОГ легендарног фудбалера Дијега Марадоне рекао је данас да је Аргентинац у стабилном стању у приватној клиници где се опоравља од операције главе.

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ЛЕГЕНДЕ АРГЕНТИНЕ: Марадоних психолог открио шта се дешава са славним фудбалером

Фото архива ВН

Марадона је прошле недеље подвргнут операцији пошто је имао субдурални хематом, односно накупљање крви између мембране и мозга.

Његов лекар неуролог Леополдо Луке рекао је да је проблем вероватно случајно изазван, а 60-годишњи Марадона рекао је да се не сећа како је дошло до тога.

Марадонин психолог Дијего Дијас, који о њему брине у приватној клиници Оливос, рекао је данас да су легендарном фудбалеру потребни лекари, терапија и "велика подршка породице".

Он је навео да статус националног спортског хероја није спречио да Марадона задобије исте здравствене проблеме као и остали.

- У одређеним стварима, Дијего Марадона је као и сви други... Уз иста ограничења, тешкоће и предности које има свако људско биће. Сада је најважније да је он стабилно, да се контролише у погледу фарамколошких питања и нивоа исхране и одмора", рекао је Дијас.

- Онда ће моћи да се настави са системом према пацијенту попут Дијега Марадоне. То мора бити уз присуство терапеута, медицинских сестара, лекара и што је најважније, његове породице", додао је он.

Доктор Луке је радију Ред рекао да ће Марадона бити пребачен у кућу у близини Буенос Ајреса, близу ћерки Далме и Ђанине, што значи да ће за сада престати да се бави тренерским послом у клубу Химнасија.

- Он је пацијент који живи у екстремима", рекао је Луке и додао да би Марадона могао да престане са стресом који је штетан по његово здравље.

Међутим, бивша звезда Боке јуниорс, Барселоне и Наполија, недавно је рекао жели да настави да ради.

Луке је рекао да је Марадона, који се лечио од зависности дрога, смањио унос алкохола, али да би чак и мале количине могле да имају негативан ефекат у комбинацији са лековима који су му потребни за опоравак.

Марадона је 2. новембра примљен у болницу у Ла Плати због анемије, дехидрираности и назнака депресије, а детаљним прегледима утврђено је крварење у мозгу и 4. новембра је хитно оперисан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)