ТЕЖАК ИЗБОР ПРЕД ЕНГЛЕЗИМА: Или ће играти у Албанији или губе службеним резултатом!

Novosti online

10. 11. 2020. у 16:15

ФУДБАЛСКА репрезентација Енглеске могла би бити следећа жртва корона вируса и то због строгих правила Владе Велике Британије о карантину.

ТЕЖАК ИЗБОР ПРЕД ЕНГЛЕЗИМА: Или ће играти у Албанији или губе службеним резултатом!

Фото АП

Наиме, селекција три лава се 18. новембра у оквиру Лиге нација састаје саисландом који три дана раније игра дерби Севера против Данске. Корона-протокол у Великој Браиттанији налаже свима који на Острво долазе из Данске да аутоматски иду у двонедељни карантин.

То правило спречило би Исланђане да играју, па су у оптицају два решења - или да Енглеска изгуби службеним резултатом, или да организује меч на неутралном терену.

А како јављају енглески медији, неутрални терен је Албанија, која је прошле године добила велелепни стадион а уз то има блаже мере у заштити од ширења коронавируса.

Фудбалски савез Енглеске преговара са Владом да направи изузетак за селекцију Исланда, али енглески медији тврде да ће Даунинг стрит тешко пристати на такав преседан.

Британски прописи у овом случају погађају директно и селекцију Данске, пошто селектор викинга неће моћи да рачуна на деветорицу играча који наступају за енглеске тимове.

Можда би било најбоље да се све ове утакмице ипак одиграју у Енглеској?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)