ПАУНОВИЋ ХИТА КА ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: У Мислима и даље Чикаго Фајер

Novosti online

04. 11. 2020. у 19:29

Многи су били изненађени када је Вељко Пауновић изабрао Чикаго за своју следећу фудбалску дестинацију.

ПАУНОВИЋ ХИТА КА ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: У Мислима и даље Чикаго Фајер

ФОТО: ЕПА

Преузео је Фајерсе, четири године био на њиховој клупи, без неког великог резултатског успеха. Али, Пауновић не сматра да су то улудо потрошене године. Далеко од тога.

У интервјуу за Атлетик српски тренер који од ове сезоне са великим успехом води енглески Рединг у Чемпионшипу, каже да искуство које је стекао за те четири године у Чикагу – не може да се плати.

- Оно што сам научио у Америци је да мораш увек да имаш план и стратегију, да шириш своје циљеве, своју визију и да будеш врло јасан око тога. Некада ми тренери претпостављамо да играчи знају неке ствари и то је погрешно. У фудбалу су претпоставке погрешна ствар. Мораш све да тестираш, ако може да се измери – измери, провери како стојите са основним стварима, шта год да је у питању, чак и ван терена. За те четири године у Чикагу, водећи и тренирајући екипу, научио сам много тога. Да могу да вратим време, платио бих да доживим такво искуство поново, изричит је Вељко Пауновић.

Лекције које је научио у МЛС лиги, српски тренер сада са великим успехом спроводи у Редингу. Тим који је прошлу сезону завршио на 14. месту Чемпионшипа, сада је на врху табеле.

- Од првог дана сам видео да екипа има недостатак лидерства и мислим да сам то одмах испунио, као и мањак визије. Имамо јако добре услове, јако добру инфраструктуру. Ово је клуб који ће следеће године прославити 150. рођендан. То значи да овде постоји култура која се успоставила. Све припреме које сам обавио помогле су ми да од првог дана схватим које недостатке имамо и шта мора да се уради, какав план да се направи.

Задовољан је Пауновић до сада урађеним у Редингу.

- Морамо да наставимо да надмашујемо очекивања, што смо и урадили до сада. Ићи ћемо од утакмице до утакмице, истовремено пратећи нашу визију и дугорочни план. Желим да будем јако опрезан, да не дозволим било коме да „полети“ са очекивањима у овом моменту. То нам неће чинити услугу. Имамо јако добар тим, али у овој лиги свако може сваког да победи. Зато идемо од дана до дана. Зато је наша најважнија порука у овом тренутку да останемо чврсто на земљи, јасно фокусирани на наредног протвиника и да радимо ствари које смо са успехом радили до сада, закључак је Вељка Пауновића.

(АЛО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)