БИБРАС НАТХО УВЕРАВА: Завршиће се и ово тешко време

М. БЛАЖИЋ

02. 11. 2020. у 08:10

БИБРАС НАТХО УВЕРАВА: Завршиће се и ово тешко време

ФОТО: Н. Параушић

ПОСЛЕДЊИ дан октобра и прва победа Партизана у месецу.

О тежини стања у којој се налазе црно-бели довољно говори тај податак уз приметно бледо издање тима чак и у утакмици у којој је Станојевићев тим разбио малер десетог месеца у години. Пут ка победи пре свега важној за самопоуздање осветлио је искусни израелски везиста Бибарс Натхо из пенала на почетку другог полувремена, да би касније Марковић поправио свој и голгетерски учинак тима, не и комплетан утисак.

Свашта је Натхо прегурао са саиграчима у претходних 14 месеци у црно-белом дресу, али и сам признаје да до сада није било оволико "сивих облака" над клубом и екипом.

- За нас је дошло неко тешко време. Не играмо како желимо и због тога смо под притиском. Из тог разлога је било важно да победимо, да вратимо победнички менталитет, кажемо сами себи: "Момци, знамо и да побеђујемо и да играмо фудбал". Имамо много нових играча, доста повређених, тренер уноси нове захтеве и знамо да ће извући најбоље из нас како бисмо играли бољи фудбал у будућности - каже Натхо.

Композиција тима је далеко од идеалне, па и очекиване за шта по речима Израелца постоје објективни разлози.

- Имамо много повређених играча, самим тим они са других позиција морају да ускачу. Проблем је ускладити целину. С друге стране, момци којима је тренер указао шансу морају да искористе прилику и покажу зашто су у првом тиму. Надам се да ће демонстрирати квалитет и играти добар фудбал, због себе и због екипе.

КРАЈ ЈЕСЕНИ ЗА БАЈБЕКА

ИМА Партизан током целе јесени много проблема са најофанзивнијим делом тима, а од пре два дана они се могу окарактерисати као алармантни. Француз Жан Кристоф Бајбек је на последњем тренингу пред утакмицу са Мачвом доживео тешку повреду задње ложе и према извештајима из клуба за њега је јесењи део првенства завршен.

Разлози бледих партија и "укочености" тешко су докучиви.

- Дође у фудбалу време искушења. Што желите - не иде. Буде мука и препрека, сваки шут, сваки пас представља проблем. Имамо, ипак, искусне играче, заједно ћемо наћи начин да превазиђемо овај тренутак. Сигуран сам да ће у будућности све ићи лакше, лепше и боље и да ћемо играти бољи фудбал са доста голова. Стварамо шансе, доћи ће и погоци.

Промена на клупи, засада, није донела бољитак у игри Партизана.

- Потребно је време да се имплементирају нове идеје и начин игре, јер сваки тренер има другачију визију. А околности нам нису ишле наруку. Ем смо довели нове играче, неки од њих су дуго паузирали, онда је скоро пола тима било расуто по националним селекцијама, неки су дуго вукли повреде. Нисмо имали времена за нормалан тренинг како бисмо усвајали нове идеје.

На крају јака и оптимистична порука.

- Ово није питање да ли може боље. Мора! Фудбал је динамична игра и све може да се промени за недељу, две. Искрено се надам да ће се то видети брзо, можда је чак победа над Мачвом почетак новог времена. Наш тим пролази кроз тежак период, а постоји реченица: "На муци се познају јунаци". У овим временима можете да видите колико су појединци или тим добри, да можемо да се вратимо на право место! Ако смо добри - вратићемо се. Ако нисмо - нисмо довољно добри за овај тим - закључио је Натхо.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)