МИЛОШ НИНКОВИЋ: Желим још тофеја, фотеља може да чека

Ж. УРОШЕВИЋ

01. 11. 2020. у 20:42

ОНО што је Меси у Примери, Роналдо у Серији А, то је наш Милош Нинковић (35) у аустралијској лиги.

МИЛОШ НИНКОВИЋ: Желим још тофеја, фотеља може да чека

ФОТО: Приватна архива

Бивши фудбалер Чукаричког и Црвене звезде недавно је своју пету сезону у дресу Сиднеја крунисао трећом титулом. Ту не планира да се заустави, иако је дубоко загазио у четврту деценију. Понуде пљуште, сви би у својим редовима хтели "Нинета капитена", у чијим рукама је ове сезоне засијао и пехар намењен освајачу националног Купа.

- Нема тих пара за које бих напустио Сиднеј - прича из Аустралије Нинковић за "Новости" - У клубу влада идеална атмосфера, а град, као град, у многим анкетама је најпожељнија метропола за становање. То се на сваком кораку да и приметити. Све беспрекорно функционише, а у годинама сам када ми је то и најпотребније.

Клима је идеална, за некога ко не воли зиму.

- Јакну имам, али се не сећам када сам последњи пут имао потребу да је обучем. Температура често прелази 40. поделак, шортс и мајица су за такво време права комбинација. Аустралија је далека, и из тих разлога вероватно још неискварена земља. Овде прави, истински милионери шетају боси. Не истичу се скупоценим аутомобилима или маркираном гардеробом... Битно ми је и то што овде децу не кваре разне ријалити емисије. У односу на Европљане, људи су много опуштенији. Из тих разлога, породица и ја не помишљамо на промену адресе.

Вирус корона није заобишао ни Аустралију, па су сви мечеви у финишу првенства одиграни управо у Сиднеју.

- Колају приче да смо тим потезом били привилеговани. Мада, регуларни део првенства завршили смо као убедљиво први, а у мечевима великог финала доказали смо да то није било случајно. Међутим, због пандемије славље је било скромно, ни приближно као два претходна. Мислим да ћу прву круну, 2017. да памтим док сам жив, јер је финале одлученo мојим поготком.

Уживам у игри

НИНКОВИЋЕВА каријера била је богата. Поникао је у Чукаричком, фудбалски стасао у Црвеној звезди и Динаму из Кијева. У Евијану, тадашњем члану треће лиге Француске, сачекао га је "дрил".

- Тражио сам лигу у којој бих каријеру могао да продужим. У Украјини, као и Француској, нисам био спреман да робујем дефанзивној тактици и два пута дневно терам себе да тренирам. Желео сам, и желим да уживам у фудбалу. Случајно сам изабрао Сиднеј 2015. и нисам погрешио - каже Нинковић.

Милош је званично постао држављанин Аустралије. Миљеник је управе, која по окончању играчке каријере чека да јој се придружи.

- Још две године сам уговором везан за Сиднеј. Тим смо задржали и желим још трофеја. О понуђеној фотељи накнадно ћу да одлучим - открио је Нинковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)