НЕМЦИ ИМ НАПУНИЛИ МРЕЖУ ДО ВРХА: Белгијски представник не памти кризу као на почетку сезоне 2020/21

Ђ. С.

30. 10. 2020. у 21:02

НЕМЦИ ИМ НАПУНИЛИ МРЕЖУ ДО ВРХА: Белгијски представник не памти кризу као на почетку сезоне 2020/21

Мохамади (Гент) / Фото АП

ГЕНТ је после жреба представљен као атрактивнији ривал од Либереца, с којим ће се Црвена звезда директно "побити" за друго место групе Л Лиге Европе, пошто је прво већ било "резервисано" за Хофенхајм.

Ипак, недавни резултати белгијског клуба, као и "петардирање" Либереца који је у првом колу добио Гент (1:0), показатељ су да то баш и није случај, и да би репризом издања против Чеха, српски шампион наредног четвртка могао једном ногом да загази у воде европског пролећа.

Пре свега зато што Гент има четири узастопна пораза, два у првенству, два у ЛЕ. Онај од Хофенхајма у четвртак (1:4) и Серкл Брижа пре две недеље (5:2) били су поприлично убедљиви, и показатељ су порозне одбране. 

Један од главних разлога за тако слабе партије је и тренерска вртешка у белгијском клубу, будући да их сада води Вим де Векер, трећи стручњак од почетка сезоне. Прво је Џеси Торп отишао у Генк у августу, да би његова замена, Ласло Болоњи, издржао само три меча. 

Што се тиче Де Векера, он је само 2017. привремено водио Антверпен и јасно се види доза неискуства, а тим се налази на 13. месту у лиги.

Такође, Гент је летос остао без главног играча Џонатана Дејвида, који је продат Лилу за 32 милиона евра, али тај новац није уложен у адекватне замене. Најбољи стрелац ове године им је Украјинац Роман Јаремчук (четири гола), уједно и најскупљи играч (11 милиона по "Трансфермаркту"). 

ДЕ ВЕКЕР: НЕ КОРИСТИМО ШАНСЕ

ПРОМАШЕН пенал у првом полувремену, као и боља игра Хофенхајма у другом, по речима Вима де Векера, тренера Гента, пресудни су били за убедљив пораз.

- Лоше је што не користимо шансе, и европски тимови то кажњавају - сматра Де Векер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)