КАЖЊЕНИ ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН! И Терзић ће морати да плати, а ево ко је нагоре прошао због дербија

Novosti online

29. 10. 2020. у 15:51

„ТРЕЋЕ полувреме“ претходног, 163. вечитог дербија није могло да прође без, сада већ, препознатљивог фолклора.

КАЖЊЕНИ ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН! И Терзић ће морати да плати, а ево ко је нагоре прошао због дербија

Фото: Н.Параушић

Поново су слушали међусобна вређања, комнтарисање судијских одлука, пребацивање кривице. Било је јасно да ће Дисциплинска комисија ФСС имати пуне руке посла, а како јавља Танјуг то тело српске куће фудбала данас је ставило тачку на броје пропусте пре, за време и после дуела између Партизана и Црвене звезде.

Најгоре је прошао организатор сусрета, Партизан. Црно-бели су кажњени са милион динара, разлози су следећи: слаба организације утакмице, непоштовање мера из ЦОВИД 19 протокола – већи број лица од дозвољеног у ложама западне трибине као и злупотреба новинарских акредитација. Приликом висине казне узето је у обзир и то да је Партизан ове сезоне већ неколико пута правио сличне прекршаје у организацији утакмице.

Финансијску глобу мораће да плати и Црвена звезда. И то у износу од 300.00 динара. Црвено-бели нису поштовали ЦОВИД протоко.На клупи за резервне играче нису сви носили маске и без маски су лица из медицинског тима улазила на терен током утакмице.

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић се кажњава са 200.000 динара због коментарисања суђења. Подсећамо да је Терзић после утакмице између осталог изјавио да је главни арбитер меча Новак Симовић био катастрофалан, да је све судио у корист Партизана, као ни да не зна ко и зашто штити овакав Партизан.

Што се тиче генералног директора ФК Партизан Милоша Вазуре, због изјава после дербија када је рекао да је судија Симовић одрадио свој део посла и да је у полувремену добио позив који се не одбија, поступак је у току. Дисциплинска комисија је тражила изјаву од Вазуре који се није изјаснио, а чекају се и изјаве од главног судије Симовића, као и његових помоћника Далибора Ђурђевића, Милована Ристића и четвртог арбитра Милоша Милановића. Такође је тражена и изјава делегата поменутог сусрета Бранка Стојаковића.

На основу пријаве играча ФК Црвена звезда Милана Борјана покренут је поступак против потрпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића због кршења чланова 22 и 23 Етичког кодекса ФИФА, члана шест Етичког кодекса ФС Србије и кршења чланова 79 и 85 Дисциплиснског правилинка ФС Србије.

(Моцарт спорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)